15 titkos funkció a Windows 10-ben

Bemutatjuk a januári CHIP magazin tíz legérdekesebb cikkét és a letölthető DVD-n található értékes ajándékokat.

1. 15 titkos funkció a Windows 10-ben

Az Isten mód és társai, amikről még csak nem is hallott. Néhány hasznos funkciót a Microsoft alaposan elrejtett az oprendszerben – mutatjuk, hogy hol találja ezeket (minden PC-n garantáltan működnek). Plusz: az idegesítő üzenetek, reklámok azonnali kikapcsolása.

2. Mit árulnak el rólunk a mobilfotóinkba mentett adatok? Így törölje!

Egy családi fotóból is könnyen baj lehet – tudta, hogy a digitális fényképezőgépek, a mobilok egy rakás fontos adatok mentenek a JPG fájlokba? Ezeket bárki egy ingyenes (kém)programmal egyszerűen kiolvashatja. Segítünk, hogyan kell megsemmisíteni a megosztott, netre feltöltött képeiből a másokra nem tartozó személyes információkat.

3. A legjobb hardverek 2021-re

Mobilok, noteszgépek, tabletek, monitorok, tévék, fejhallgatók… szuper toplisták 14 népszerű kategóriában. A legjobb vételeket külön be is mutatjuk. Cikkünk után bármelyik kategória könnyen átlátható, egyszerűen meghozhatjuk a legjobb döntéseket.

4. Home Office az otthoni PC-ből – A legjobb tippek és trükkök

Magyarok tízezrei dolgoznak most otthonról, de a felmerülő számítógépes nehézségekre sokan nem kapnak választ. A CHIP-ben most végigvesszük ezeket és segítünk kialakítani a tökéletes otthoni környezetet.

5. Ezek most a legjobbak: 33 reklámmentes célszerszám

Lassú szoftvermamutok helyett végre gyors, egy feladatra képes, de abban verhetetlen segédprogramok. Bemutatjuk az összeset és mind telepíthető, futtatható a letölthető DVD-nkről.

6. Gyors segítség, ha elromlott a nagyi gépe

Javítsuk meg rögtön, mindenki számára biztonságosan – a távolból. Nincs az a vészhelyzet, segítségkérés, aminek így ne tudnánk eleget tenni legyen szó a nagyiról, más családtagról, barátunkról, kollégánkról. A módszer teljesen ingyenes és akár mobilról is működik (Android és iOS esetén is).

7. PlayStation 5 vs. Xbox Series – éles teszt

Minden a négy vadonatúj konzolról: hardveres összehasonlítás, a tárolók, kontrollerek, nyitójátékok bemutatása, összevetése. 6 oldalunk után nem maradnak kérdései.

8. A Microsoft és az f betűs értekezletek

Bill Gates ma már IT-legenda, de sokáig ő is a lázadó fiatalok életét élte, és a Microsoft sem volt az a jól fésült multi, mint mostanában. A CHIP-ben most kendőzetlenül a nagy Microsoft-sztori – és annak botrányos magyar pillanatai.

9. Alszik a gépe, majd érthetetlenül bekapcsol?

Az alvó állapot remek találmány, de a gépünk néha megmakacsolja magát és teljesen érthetetlen módon egyszer csak felébred. Ennél – például éjjel – kevés idegesítőbb dolog van – mutatjuk, hogy milyen beállításokkal vethetünk ennek véget.

10. 19 vezeték nélküli porszívó tesztje

Itthon is ellepték a boltok polcait ezek az új termékek, de melyiket érdemes választani? Egyáltalán érdemes-e már vezeték nélküli porszívóban gondolkodni? A CHIP tesztjéből kiderül, hogy melyik modelltől mit várhatunk: mekkora a szívóereje, meddig bírja egy töltéssel, milyen hangos, mekkora tartály jár hozzá.

+ Szuper letölthető DVD

DVD-nken most átadunk egy remek videoszerkesztőt, 33 zseniális célszerszámot (apró, de annál hasznosabb segédprogramok a Windowshoz), egy ajándék magazint (IPM Tudta-e) ás 3 szórakoztató indie játékot. Plusz mutatjuk, hogyan játszhat újra 10 régi nagy klasszikussal (Prince of Persia, No One Lives Forever, Red Alert, Impossible Mission, Secret of the Monkey Island…).

CHIP DVD FAQ: Mindig friss információk a letölthető DVD-nkről.

++ Ingyen a legnépszerűbb ví­rusirtó

Olvasóink minden hónapban – kényelmes havi kódokkal – ingyen használhatják az ESET Internet Security 2021 biztonsági csomagot. De gondoskodunk az androidos mobiljának pofi védelméről is (ESET Mobile Security).

eset smart security 2021

Hol kapható a magazin?

Az újságárusoknál, benzinkutakon, szupermarketekben, illetve nagy kedvezménnyel előfizethető nálunk. Digitális verzióban 40 ajándék magazinnal együtt a Laptapír oldalunkon. Itt 2012-ig visszamenően az összes korábbi számunk is elérhető 1490 forintos havidíjért.

ajandek magazinok

Kapcsolódó cikkek