CHIP DVD FAQ: Mindig friss információk a letölthető DVD-nkről

Friss:

Kedves CHIP olvasó!

A májusi CHIP magazin DVD-jét 04.28-án 10:00-tól lehet letölteni. Korábbi ESET regisztrációk ezután már nem érvényesíthetők. (Az aktuális ESET licencet május 30-áig lehet regisztrálni. A licencek 45 napig érvényesek.).

Májusi DVD-nkkel végre a háttérben is futtathatjuk a YouTube-ot Androidon, illetve bármilyen PC-s programot telepíthetünk, mert maradéktalanul le tudjuk majd törölni.

———

Hogyan tölthetjük le a DVD-t?

Minden olvasónk egyedi kódot kap, amely a magazin 3. oldalán, a Vezércikk mellett található. A kódot a dvd.chiponline.hu weboldalon, név és e-mail-cím megadásával, valamint az adatvédelmi tájékoztatónk kipipálásával lehet beváltani, az Elküld gombbal. Ha ezzel végeztünk, az új ablakban klikkeljünk a Letöltésre, ezután az ISO-fájl letöltése automatikusan elindul.

A folyamattal egyidejűleg a megadott e-mail-címre megérkeznek az aktuális ESET-kódok is, ezzel az ESET Internet Security 2020-as biztonsági csomag és az androidos ESET Mobil Security is egész hónapban ingyenesen használható.

letoltdvd_kicsi.jpg

Elindult, de megszakad a letöltés, mi a teendő?

A CHIP szervere nagy terhelést is elbír és a letöltések folytatását is támogatja. Első lépésben próbáljuk szorosabban követni és kikényszeríteni a letöltés folytatását. Chrome és Firefox alatt is a leggyorsabban a Ctrl+J billentyűzetkombinációval jutunk el a letöltések ablakhoz. Ha itt látható, hogy a kapcsolat megszakadt, akkor klikkeljünk a folytatásra. Ezzel a módszerrel akár többszöri megszakadás után is végül sikert érhetünk el.

Lehetséges, hogy valamilyen zavaró bővítmény, kiegészítő miatt nem startol el vagy megszakad a letöltés, ezért ha az első módszer nem válik be, akkor próbáljuk meg a folyamatot a Chrome (Crtl+Shift+N) vagy a Firefox (Crtl+Shift+P) inkognitó/privát módjában elindítani.

Nagyon ritkán előfordulhat, hogy a letöltés a hálózat terheltsége, gyenge vonal, egyéb helyi technikai gondok miatt sokszor megszakad. Ez esetben a magazinban található kód biztonsági okokból lejár – ilyenkor kérjük, hogy levélben a lejárt kód feltüntetésével keresse a szerkesztőséget a segitachip kukac chipmagazin.hu e-mail-címen.

chip dvd firefox

Hogyan nyissuk meg az ISO-fájlt (Win10)?

Miután letöltöttük a fájlt, a jobb egérklikkel megjelenő menüből válasszuk a Csatlakoztatás opciót. Ezt követően a Windows 10 automatikusan DVD-meghajtóként kezeli a lemez tartalmát, csak klikkeljünk a C betűs ikonra és a DVD a jól ismert felülettel elindul. A meghajtó eltávolításához a Windows Intézőben vigyük az egeret a DVD-meghajtó fölé, majd jobbklikkel válasszuk a Kiadás opciót.

Természetesen, ha valaki szeretné DVD-re kiírni a képfájlt, ezt egyszerűen a Windowsból is megteheti, de talán még praktikusabbak ehhez az olyan programok, mint például a CDBurnerXP vagy az ImgBurn (mind a kettő ingyenesen letölthető).

Hogyan nyissuk meg az ISO-fájlt (Win7)?

Ehhez telepítsük az ingyenes Virtual CloneDrive programot, majd egyszerűen csak klikkeljünk a CHIP ISO-fájlra és onnantól a tartalmát az oprendszerünk meghajtóként látja majd. A meghajtó eltávolításához a Windows Intézőben vigyük az egeret a DVD-meghajtó fölé, majd jobbklikkel válasszuk a Kiadás opciót. A Windows 7 támogatása 2020. január 14-én megszűnt, biztonsági frissítések már nem érkeznek hozzá.

Az androidos vírusirtó kódját hol találom?

Már ezt is automatikusan küldjük a kód beváltásánál megadott e-mail-címre.

Mennyi ideig érhetők el a letölthető mellékletek?

A magazin DVD-je a megjelenítéstől számított 3 hónapig tölthető le a CHIP szerveréről. Így akkor sem maradunk le semmiről, ha a vásárlás után csak jóval később jut eszünkbe, hogy élnénk ezzel a lehetőséggel – az egyedi kód birtokában ezt bármikor megtehetjük, a nap 24 órájában.

A digitális magazinokhoz (Laptapír) is jár a DVD egyedi kódja?

Természetesen.  Laptapir.hu oldalunkon olvasóink most már közvetlenül tudják letölteni a mellékletet, a megnyitott lapszám bal felső sarkában lévő DVD melléklet-re kattintva.

Fontos: a DVD található akciós linkek, egyedi kódok, egyedi exe fájlok megosztása, terjesztése csak a kiadó engedélyével lehetséges – ezek csak a CHIP vásárlóinak járnak ingyen. Ennek hiányában a terjesztés illegális, a letöltéseket kiszámlázzuk a megosztóknak.

———–

Kérdés, probléma esetén kérjük í­rjon a segitachip kukac chipmagazin.hu cí­mre – a gyors ügyintézés érdekében a magazinban található egyedi kódot ilyen esetekben mindig küldje el nekünk a levélben.

Kapcsolódó cikkek