CHIP DVD FAQ: Mindig friss információk a letölthető DVD-nkről

Friss:

Kedves CHIP olvasó!
Az októberi CHIP DVD-je 10.01-én 10:00-tól tölthető le.

Többen jelezték, hogy Firefox alatt megszakadt az aktuális CHIP DVD letöltése. Egyelőre még keressünk ennek az okát, addig is két megoldás van a lemezképfájl sikeres letöltésére: az egyik, hogy Chrome alatt töltjük le, a másik, hogy a Firefoxban megnyitjuk a Letöltéseket (Ctrl+j kombinációval akár külön ablakba), a letöltés megszakadásakor pedig a jobb oldalon megjelenő újratöltés/folytatás ikonra kattintunk – így a folyamat folytatódik.

chip dvd firefox

 

Hogyan tölthetjük le a DVD-t?

1. Lépés: minden magazinhoz tartozik egy egyedi kód – ezt a harmadik oldalon találjuk és az ezüst takaróréteg ledörzsölése után válik láthatóvá.

2. Lépés: Látogassunk el a dvd.chiponline.hu weboldalra majd itt – a nevünkkel és az e-mail-cí­münkkel együtt – adjuk meg az egyedi kódot, tegyünk pipát az adatvédelmi tájékoztató elé és klikkeljünk az Elküld gombra.

Ezt követően a rendszer automatikusan elküldi a megadott postafiókunkba az ESET Internet Security 2020 licenckulcsot. Ezzel a levélben és a DVD-n jelzett időpontig ingyenesen használhatjuk az egyik legjobb teljes értékű biztonsági csomagot. (Egy letöltéshez, egy e-mail-cí­mhez, egy regisztráció tartozik.)

letoltdvd_kicsi.jpg

3. Lépés: A következő ablakban egyszerűen csak klikkeljünk a Letöltés gombra és (a saját beállí­tásunktól függően) vagy automatikusan elindul valamelyik korábban megadott könyvtárba a letöltés vagy meg kell adnunk a böngészőnek, hogy hova mentse az ISO fájlt.

Hogyan nyissuk meg az ISO-fájlt (Win10)?

Miután letöltöttük a fájlt, a jobb egérklikkel megjelenő menüből válasszuk a Csatlakoztatás opciót. Ezt követően a Windows 10 automatikusan DVD-meghajtóként kezeli a lemez tartalmát, csak klikkeljünk a C betűs ikonra és a DVD a jól ismert felülettel elindul. A meghajtó eltávolításához a Windows Intézőben vigyük az egeret a DVD-meghajtó fölé, majd jobbklikkel válasszuk a Kiadás opciót.

Természetesen, ha valaki szeretné DVD-re kiírni a képfájlt, ezt egyszerűen a Windowsból is megteheti, de talán még praktikusabbak ehhez az olyan programok, mint például a CDBurnerXP vagy az ImgBurn (mind a kettő ingyenesen letölthető).

Hogyan nyissuk meg az ISO-fájlt (Win7)?

Ehhez telepítsük az ingyenes Virtual CloneDrive programot, majd egyszerűen csak klikkeljünk a CHIP ISO-fájlra és onnantól a tartalmát az oprendszerünk meghajtóként látja majd. A meghajtó eltávolításához a Windows Intézőben vigyük az egeret a DVD-meghajtó fölé, majd jobbklikkel válasszuk a Kiadás opciót. A Windows 7 támogatása 2020. január 14-én megszűnt, biztonsági frissítések már nem érkeznek hozzá.

Az androidos vírusirtó kódját hol találom?

Az ESET Mobile Security továbbra is a hagyományos módon regisztrálható a DVD-felületen található kóddal (Biztonsági csomag a bal oldali menüben), az ott közzétett linken. Az alapcsomag, az ESET Antivirus ingyenes regisztrációja megszűnik.

Mennyi ideig érhetők el a letölthető mellékletek?

A magazin DVD-je a megjelenítéstől számított 3 hónapig tölthető le a CHIP szerveréről. Így akkor sem maradunk le semmiről, ha a vásárlás után csak jóval később jut eszünkbe, hogy élnénk ezzel a lehetőséggel – az egyedi kód birtokában ezt bármikor megtehetjük, a nap 24 órájában.

A digitális magazinokhoz is jár a DVD egyedi kódja?

Természetesen, de a Dimagon és a Digitalstandon a CHIP forgalmazása megszűnt.  Laptapir.hu előfizetőink az info kukac laptapir.hu címen tudják igényelni.

Fontos: a DVD található akciós linkek, egyedi kódok, egyedi exe fájlok megosztása, terjesztése csak a kiadó engedélyével lehetséges – ezek csak a CHIP vásárlóinak járnak ingyen. Ennek hiányában a terjesztés illegális, a letöltéseket kiszámlázzuk a megosztóknak.

———–

Kérdés, probléma esetén kérjük í­rjon a segitachip kukac chipmagazin.hu cí­mre – a gyors ügyintézés érdekében a magazinban található egyedi kódot ilyen esetekben mindig küldje el nekünk a levélben.

Kapcsolódó cikkek