Hozzuk ki a 100%-ot a noteszgépünkből – Az augusztusi CHIP kiemelt témái

Bemutatjuk az augusztusi CHIP magazin 10 legérdekesebb cikkét és a letölthető DVD-n található értékes ajándékokat.

Hihetetlen: Végre olcsóbbak lesznek a videokártyák?

Nagyot estek az egyik legnépszerűbb kártya, az Nvidia RTX 3060-as árai a neten. Jó vételnek számítanak ezek a használt kártyák vagy legyünk óvatosak velük? Tartós marad a csökkenés? Az augusztusi CHIP-ben minden a nagy GPU-áresésről.

Ezekkel a trükkökkel telepítik újra a Windowst a profik

Csak ez az egy igazán jó módszer létezik arra, hogy eltávolítsuk a sok felesleges szemetet és újra villámgyors legyen az oprendszer – az aljas kémprogramok ellen is hatásos! Segítünk elkerülni a buktatókat és mutatunk egy szuper trükköt is, amellyel – a biztonság kedvéért – a régi OS is megmarad.

Már csak így biztonságos a netezés: 10 VPN szolgáltató nagytesztje

Melyik most a legjobb? Garantáltan elrejtenek a neten? Van jó ingyenes VPN? Cikkünkben minden kérdést megválaszolunk. Kezdőknek és haladóknak egyarát hasznos lesz.

30 táblagép csatája: iPad Pro a tabletvilág androidos óriásai ellen

Az Apple új M1-es processzora egy kisebb szörnyeteg ebben a kategóriában, ezért különösen kíváncsiak voltunk, hogyan teljesítenek vele szemben a vetélytársai. Kiderült, hogy az iPad Prónak is vannak azért gyenge pontjai.

Teljes kalauz: Így lesz sokkal gyorsabb a noteszgépünk

Szinte minden gépben vannak még rejtett tartalékok: mutatjuk, hogy milyen ingyenes programokkal, tippekkel-trükkökkel, okos hardvercserékkel hozhatjuk ki a 100%-ot a noteszgépünkből.

Plusz (arra az esetre, ha a tuning már nem segít és muszáj új gépet vennünk): kalauzunk része egy teljes vásárlási útmutató is. Ebben megtalálhatók a legjobb vételek minden árkategóriában.

10 szoftverhiba, ami katasztrófához vezetett

Jó esetben csak a windowsos számológép írt ki zagyvaságokat, rosszabb esetben egy apró hiba miatt a kódban űreszközök robbantak fel, dollármilliárdos károk keletkeztek a pénzügyi rendszerekben.

Magyar fifika a Wi-Fi és a Bluetooth mögött

Egy elképesztő (részben magyar) történet: Hedy Lamarr tízévesen már négy nyelven beszélt és kiválóan zongorázott. Később ünnepelt filmsztár és feltaláló lett, még a Lady Bluetooth (!) nevet is kiérdemelte.

Már egy konnektor is lehet okos

Ezek az adapterek olcsók, egyszerűen telepíthetők (a konnektort Wi-Fi-kapcsolaton keresztül vezérelhetjük) és szinte minden meglévő háztartási eszközzel képesek együttműködni. Mutatjuk az izgalmas részleteket.

Windows és Linux: a két jó barát

Már nem kötelező a két oprendszer telepítése/használata között kizárólagosan dönteni: a CHIP beállításaival jól megférnek majd egymás mellett – és mindig a feladatnak leginkább megfelelőt indíthatjuk el.

Robotporszívók nagytesztje: kemény menet a CHIP-tesztpályán

Az aktívan navigáló modellek nagyon rávertek a véletlenszerűen mozgó társaikra. Például az egyik drága modell is alaposan leszerepelt így. Tesztgyőztesünk viszont profin navigál, remekül tisztít és az áráért cserébe a felszereltsége is kiváló.

+ Szuper letölthető DVD

Augusztusi DVD-nken átadjuk az egyik legjobb fizetős szoftverfrissítőt – csak a CHIP olvasóinak most ingyen (6800 Ft). De található rajta két exkluzív szoftverválogatás is (ezekkel begyorsítható a noteszgépünk és zökkenőmentesen telepíthető újra a Windows),  egy androidos adatmentő, továbbá egy kis segédprogram, ami elárulja, hogy fog-e futni a gépünkön a Windows 11.

CHIP DVD FAQ: Mindig friss információk a letölthető DVD-nkről.

++ Ingyen a legnépszerűbb ví­rusirtó

Olvasóink minden hónapban – kényelmes havi kódokkal – ingyen használhatják az ESET Internet Security 2021 biztonsági csomagot. De gondoskodunk az androidos mobiljának pofi védelméről is (ESET Mobile Security).

eset smart security 2021

Hol kapható a magazin?

Digitális változatban 100 ajándék magazinnal együtt a Laptapír oldalunkon. Itt 2012-ig visszamenően az összes korábbi számunk is elérhető 1490 forintos havidíjért. Nyomtatott formában az újságárusoknál, benzinkutakon, illetve nagy kedvezménnyel előfizethető nálunk.

Kapcsolódó cikkek