A nagy Windows-különszám – Az októberi CHIP kiemelt témái

Bemutatjuk az októberi magazin legérdekesebb cikkeit és a letölthető DVD-n található értékes ajándékokat.

Minden az új Windows 11-ről és a legjobb tippek és trükkök a Windows 10-hez

33 oldalas extra melléklet: A CHIP-ből most kiderül kinek érdemes váltani, melyek a Win11 leghasznosabb funkciói, kivesézzük a (botrányos) hardverkövetelményeit és a rejtélyes TPM-et is. Mutatjuk azt is, hogyan próbálhatja ki rizikómentesen az új oprendszert – a meglévő, jól beállított Windowsa mellett. Plusz 12 oldalon 45 hasznos tippet is átadunk a Windows 10-hez.

Feltörték már a gépünket? Gyorsan ellenőrizzük!

Felhasználónevek, e-mail-címek és jelszavak százmillióit gyűjtötték már be a hekkerek – és használják, árulják ezeket a neten. Sokan nem is tudják, hogy értintettek. A CHIP 6 oldalas cikkéből kiderül melyek a legmegbízhatóbb szivárgásellenőrzők és, hogy mely jelszavainkat érdemes azonnal lecserélni. Mutatjuk azt is, hogyan előzzük meg a bajt, ha eddig szerencsések voltunk és még nem jutottak be a rendszerünkbe.

Így váltsunk okosan a szuper-WLAN-ra!

Érdemes fokozatosan váltani a Wi-Fi 6, mert így gyorsabb, stabilabb, több eszközt sokkal rugalmasabban, okosabban kihasználó hálózatunk lesz. A CHIP-ben most a legjobb tippek a kényelmes, költséghatékony átálláshoz + 21 Wi-Fi 6 router és 13 repeater tesztje.

7 trükk, amit titkolnak a rendszergazdák

A klasszikus parancssor nagytestvére lehetővé teszi, hogy különböző rendszerfeladatokat sokkal gyorsabban érjük el és rejtett kapcsolókat is aktiválhatunk a Windowsban. És, ami a legjobb: ezt a 7 parancsot az otthoni gépen is bármikor bevethetjük.

Elromlott a szüleink, bárátaink PC-je? Nem gond!

Ez az átfogó kalauz hasznos lesz, ha rokonok, barátok kérik a segítségünket, hogy akár helyben, akár távolról javítsuk meg a gépünket vagy csak telepítsünk, állítsuk be valamit a Windowsukon.

Erre a rendszerre (meglepően) hasonlít a Windows 11

Véletlen vagy a Microsoftnál valóban ezt a kis projektet másolták volna? Mindenkire rábízzuk a döntést, de tényleg érdemes megismerkedni ezzel a barátságos, biztonságos, gyors OS-sel.

Ismerjük fel ezt a legújabb átverést vagy az állásunkba kerülhet

A megszemélyesítés az egyik legleleményesebb csalás és már magyar cégekkel szemben is sikeresen alkalmazták. Adunk 5 tippet hogyan kell felismerni és elkerülni az ezzel trükköző szélhámosokat, akik egyébként – minden ilyen esetben – a bűnügyet egy kiszemelt áldozatra próbálják ráfogni.

+ Szuper letölthető DVD

Októberi virtuális DVD-nken rengeteg hasznos eszköz található: ezekkel stresszmentesen lehet kipróbálni a Windows 11-et, utánajárhatunk, hogy feltörték-e már a PC-nket, gyorsan megjavíthatjuk a rokonok, barátok gépét. Segítünk rejtett, titkosított mappákat létrehozni a Windowsban, sok extra infót begyűjteni a Wi-Fi hálózatokról, amit látnak az eszközeink, a Win10 kémkedését is visszafogjuk.

CHIP DVD FAQ: Mindig friss információk a letölthető DVD-nkről.

++ Ingyen a legnépszerűbb ví­rusirtó

Olvasóink minden hónapban – kényelmes havi kódokkal – ingyen használhatják az ESET Internet Security 2021 biztonsági csomagot. De gondoskodunk az androidos mobiljának pofi védelméről is (ESET Mobile Security).

eset smart security 2021

Hol kapható a magazin?

Digitális változatban 100 ajándék magazinnal együtt a Laptapír oldalunkon. Itt 2012-ig visszamenően az összes korábbi számunk is elérhető 1490 forintos havidíjért. Nyomtatott formában az újságárusoknál, benzinkutakon, illetve nagy kedvezménnyel előfizethető nálunk.

Kapcsolódó cikkek