Signal: Sokan ide menekültek a WhatsAppról

Régóta lehetett már tudni, hogy az ingyenes üzenőprogram, a Whatsapp igazi adatszivattyúként működik. Ez persze önmagában még nem riasztotta el nagy számban a felhasználókat, de a program új adatkezelési feltételei már sokakat irritáltak: annak alapján ugyanis muszáj hozzájárulni a Facebook és a Messenger közti totális adatmegosztáshoz, különben nem használhatjuk tovább a szolgáltatást.

Sokan keresnek tehát mostanában jól működő alternatívát, és ezek közül adatvédelmi szempontból a legjobb ma valószínűleg a Signal.

A szoftver új keletű népszerűségének az is jót tett, hogy Edward Snowden és Elon Musk is azt ajánlották a közelmúltban.

Az iOS- és Android-verziók mellett natív windowsos kliensprogram is létezik, így akár munka közben is tudjuk használni a Signalt – és hát egy-egy hosszabb videokonferencia is sokkal könnyebb laptopon, mint telefonon. Ahogy WhatsAppon, úgy a Signalon is könnyen lehet fotókat, dokumentumokat, hangüzeneteket és videókat tölteni. A csoportos beszélgetéseket ezer főig támogatja a program.

A különbség a riválishoz képest

A kommunikáció teljes P2P-titkosítással rendelkezik, és reklámok sem szennyezik a felületet. A Signal fejlesztése nagyszerű tempóban halad, most már lehetséges például automatikusan törlődő idő (öt perctől egy hétig állítható) üzeneteket is küldeni.

Tipp: a Windowson futó applikáció telepítéséhez mindenképpen szükséges az okostelefonos verzió használata, mert azzal kell beszkennelni az installáció végén a monitoron megjelenő QR-kódot ahhoz. Ezt követően a két platform egyként működik, és minden üzenetet megkapunk mindenhol.

Kapcsolódó cikkek