Hardverteszt: Samsung Galaxy A51

A Samsung nemcsak a csúcsmodellekkel, hanem a középkategóriás telefonokkal is gyakran villant. A Galaxy A51 ezúttal remek ár/érték arányával kerülhet kategóriájában versenytársai fölé. A 110 ezer forintért kapható készülék esetében a Samsung ugyan több helyen is spórolt, de minden esetben úgy tette ezt, hogy az a minőséget ne igazán befolyásolja.

A készülékház például műanyagból készült, viszont nem a legolcsóbb fajtából, így a telefont kézbevéve biztosan nem az „olcsó” lesz az első gondolatunk. Panasz a kijelzőre sem lesz: a 6,5 colos OLED-panel 20:9-es képarány mellett remek színeket nyújt, és az sRGB, valamint a DCIP3 színteret is szinte teljesen le tudja fedni. Legnagyobb fényereje majdnem 700 nit, ami azt jelenti, hogy tartalmát a szabadban is remekül lehet látni.

Csúcsteljesítményre viszont nem számíthatunk: a Galaxy A51-ben lévő Exynos 9611 és a 4 GB RAM ugyan sok mindenre elég, de arra nem, hogy a mobil a húzós grafikus teljesítményt igénylő alkalmazásokkal is gond nélkül megbirkózzon. A legnagyobb kompromisszumot a kamera jelenti, amely nappal remek, de gyenge fény mellett nem készít túl jó képeket.

+ nagy fényerő, remek színek és hosszú üzemidő

– ha nincs sok fény, akkor a fotók minősége nem az igazi

Kapcsolódó cikkek