Melyik vírusirtó véd igazán? Már kapható a februári CHIP

Bemutatjuk a februári CHIP magazin tíz legérdekesebb cikkét és a letölthető DVD-n található értékes ajándékokat.

1. Nagyteszt: Melyik vírusirtó véd igazán?

Sokan bíznak vakon a Windows beépített vírusirtójában, pedig találtunk nála sokkal jobbakat: tesztünkben csak a 11. helyen végzett. Eláruljuk melyik védelemnek, mi a gyenge pontja, mi tegyen, ha új típusú zsarolóprogram zárolta a gépét. Plusz az egyik tesztgyőztest a CHIP olvasói ingyen használhatják.

2. iPhone 12 az Android-világ legjobbjai ellen

Van jobb az Apple üdvöskéinél: Találtunk egy szinte hibátlan készüléket (pedig a tesztelőink imádnak kötekedni), amely a többieknél egy kicsit mindenben jobban teljesített – és még az ár-érték aránya is kiváló.

3. Mindenre képes szuper USB-kulcs

Windows-javítás, -gyorsítás, adatmentés, anonim netezés, jelszavak begyűjtése… – a profiknál mindig van egy ilyen digitális „svájcibicska”. Így készítsük el mi is a legjobb rendszereszközökkel, amiket saját Start menüből indíthatunk. És, ami a legjobb: minden windowsos gépen működik.

4. Mi vár ránk 2021-ben? Az összes fontos tech újdonság

Visszavághat az Intel, beköszön a 10 nanométer, jön az új Windows 10X, az Apple ARM processzorának és az OLED tévéknek is megérkezhet az ellenfele, 20 TB-os HDD-t is bepakolhatunk a gépünkbe, több alkalmazásboltnak örülhetnek az androidosok…  – a CHIP összefoglalójával most gyorsan képbe kerülhet.

5. PC-fejlesztés 2021-re

Utál új gépet venni? Mi is! A PC nagy előnye, hogy egy-egy jól időzített alkatrészcserével sokáig formában tartható. Összefoglaltuk, hogy régi kedvencünk hogyan, mivel és meddig bővíthető.

6. Ez a Linux épp olyan jó, mit a Windows 10

A Windows 10-et nem mindenki szereti, de sokan azt hiszik, hogy más rendszerrel nem is boldogulnának. Átadunk egy teljes kalauzt, hogyan váltsunk vagy csak próbáljuk ki rizikómentesen a Windowsra leginkább hasonlító Linuxot. Ami nem csak modern, jól felszerelt, könnyen kezelhető, de a vetélytársánál biztonságosabb is. Plusz a takarékos verziója egy régi gépen is fürgén fut.

7. 12 új videokártya tesztje

Újra éles a verseny a videokártya fronton: az Nvidia év végi bajnokait az AMD vadonatúj 6000-es sorozatával vetettük össze. Minden érdekesség a gyártástechnológiáról, a chipek felépítéséről, a helyenként elképesztő ventilátorzajról és az extrém teljesítményekről.

8. Saját felhő egy olcsó, halk, egyszerűen bővíthető Raspberry-vel

A Microsoft, a Google, az Apple mind azt szeretnék, hogy fizessünk egy kis pénzt a tárhelyért, a felhő szolgáltatásukért. De sokan ezt nem szeretnék és a nagy tech cégekben sem bíznak. Mutatjuk, hogyan készíthet egy biztonságos saját tárhelyet, amelyet aztán bárhonnan elérhet.

9. A valaha volt 10 legjobb számítógép

Annak idején ha Amigánk volt vagy csak ismertünk valakit, aki megengedte hogy játszunk rajta, akkor nagy megbecsülésnek örvendhettünk a játszóterek kegyetlen világában. Visszaemlékezünk azokra a gépekre, amelyekért rajongtunk és sokunknak meghatározták a gyerekkorát.

10. Az Apple új (csoda)processzora

Windowsos felhasználóként könnyű legyinteni arra, hogy mit fejleszt az Apple, de az új noteszgépeikbe tervezett ARM processzoruk sok mindent megváltoztathat. Röviden vázoljuk, amit az M1-ről tudni érdemes és tesztünkből az is kiderül, milyen lenyügöző sebességgel vernek rá a korábbi inteles modelljeikre.

10+1: 2021 legjobban várt játékai

PC Gurus kollégáink összegyűjtöttek és röviden bemutatnak 12 idén megjelenő játékot – jó eséllyel ezek tarolnak majd korongon és a digitális boltokban.

+ Szuper letölthető DVD

Olvasóink most ingyen regisztrálhatják a HackCheck 2020-as program teljes verzióját – ezzel pillanatok alatt ellenőrizhetjük, hogy érintettek vagyunk-e az eddigi nagy adatlopásokban.

Ezen felül átadunk egy ajándék magazint (A szocializmus hihetetlen történetei 2.) és 5 exkluzív programválogatást. Ezekkel egyszerűen kipróbálhatjuk a win10-re hasonlító Linuxot, készíthetünk egy szuper USB-kulcsot, saját biztonságos felhőt, megvédhetjük a PC-nket.

++ Ingyen a legnépszerűbb ví­rusirtó

Olvasóink minden hónapban – kényelmes havi kódokkal – ingyen használhatják az ESET Internet Security 2021 biztonsági csomagot. De gondoskodunk az androidos mobiljának pofi védelméről is (ESET Mobile Security).

Hol kapható a magazin?

Az újságárusoknál, benzinkutakon, szupermarketekben, illetve nagy kedvezménnyel előfizethető nálunk. Digitális verzióban 50 ajándék magazinnal együtt a Laptapír oldalunkon. Itt 2012-ig visszamenően az összes korábbi számunk is elérhető 1490 forintos havidíjért.

Kapcsolódó cikkek