Vágólap bővítése új funkciókkal – a legjobb tippek és trükkök a Windowshoz

Míg a korábbi Windows-verziók egyszerre csak egyetlen tartalmat tudtak a vágólapon tárolni, a Windows 10  előzmények formájában több bejegyzést is fel tud venni. Ezeket az előzményeket a Windows+V gyorsbillentyűvel nyithatjuk meg. Ha ez még nincs bekapcsolva, a megjelenő kis előugró ablakban mindjárt be is kapcsolhatjuk. További beállításokat találunk a vágólaphoz a Gépházban Rendszer/Vágólap alatt.

windows tippek a vágolaphoz

Vágólap egy profi kis segédprogrammal

Még hatékonyabb a CopyQ kiegészítő program, amellyel például a vágólapra került bejegyzéseket utólag szerkeszthetjük is, vagy rákereshetünk egy kifejezésre.

A CopyQ telepítése után először másoljunk a teszteléshez több bejegyzést a vágólapra. Ehhez jelöljünk ki egymás után többször szöveget az egérrel, és üssük le a Ctrl+C-t. Most indítsuk el a CopyQ-t jobbra lent az értesítési területen az olló ikonra kattintva. Ezután megjelenik egy lista az összes tartalommal, amelyeket a vágólapra másoltunk. Kattintsunk duplán az egyik bejegyzésre, ha például egy megnyitott Word dokumentumba akarjuk illeszteni. A CopyQ-ban jobbra több ikont is látunk. A négyzet a tollal a bejegyzések szerkesztését teszi lehetővé, miközben a gyakrabban szükséges tartalmakat a rajzszöggel Fontosnak jelölhetjük, így ezek mindig a listában, helyhez kötve maradnak.

Kapcsolódó cikkek