Csúcsmobilok, de korrekt áron! – A novemberi CHIP kiemelt témái

Már kapható a novemberi CHIP. Bemutatjuk a magazin legérdekesebb cikkeit és a letölthető DVD-n található értékes ajándékokat.

Teszt: Csúcsmobilok, de egy iPhone árának a feléért

Nem szeretne egy vagyont költeni egy új mobilra? Nem is kell! 30 megfizethető árú mobilt teszteltünk és 100 ezer forintért is találtunk kiváló készüléket. Minden a kijelzőkről, a kamerákról, a gyorstöltőkről. Mutatjuk azt is, hogy melyik becsapós készüléket kell messzire elkerülni.

A legjobb tippek: Maximális biztonság PC-n és mobilon

Jelszótolvajok, zsarolók, mobilkémek: A PC-nk, a mobilunk, a routerünk és az okosotthon eszközeink is állandó veszélynek vannak kitéve – mutatjuk, hogyan védjük meg magunkat a profik tippjeivel és a letölthető DVD-n található ingyenes eszközökkel. Átadunk egy sor hatékony, azonnal bevethető antivírus programot is.

A nagy videokártya-válság

Kész őrület, ami a grafikus kártyák piacán megy! Cikkünkben teljes áttekintést adunk a helyzetről és a legjobb tippeket is megosztjuk olvasóinkkal, hogy mi ilyenkor a teendő – melyik kártya maradt továbbra is megfizethető, hogyan javíthatunk ingyen is a teljesítményen.

A Pegazus-ügy háttere: virágzik a biztonsági rések piaca

Sokan azt hiszik, hogy a biztonsági réseket gyorsan bezárják, de ez nem igaz. A CHIP szerzője egy lebilincselő cikkben mutatja be, hogyan működik ez az ellentmondásos piac, kik a szereplői (külön kitérve a Pegasus miatt elhíresült NSO Groupra), hogyan dolgoznak, mi az a nulla kattintásos támadás, tehetünk-e ellene valamit.

Kritikus a Microsofttal? Ez most az 5 legfontosabb kérdés a Windows 11-ről

Október 5-én megjelent az új OS, de telepítéséhez komoly hardveres feltételeket kell teljesíteni. Érdemes már most meglépni a váltást, vagy inkább maradjunk a Windows 10-nél? Tömören, érthetően mindent összefoglaltunk.

Így vág vissza az Intel az AMD-nek

Év végére újra nyílt lehet a verseny: minden az új 12. generációs Core i processzorokról, a többsebességes magokról. Rég kaptunk ennyi újdonságot. Exkluzív tech rovatunkban: mutatjuk, hogy milyen trükkökkel működnek, hogyan épülnek fel az Alder Lake CPU-k.

Saját szerver: olcsóbb és egyszerűbb üzemeltetni, mint gondolná!

A hónap tippje: Egy virtuális kiszolgáló nem kerül sokba és remekül használható biztonságos felhőként vagy webszervernek. A CHIP-ben most minden lényeges tudnivaló (kapcsolat létrehozása, szerver beállítása, védelem, árak).

Ragadozók bevetésen: 11 gamer notebook a tesztlaborban

Végre tisztázzuk, hogy miért kapja meg egy modell a gamer címkét, mi az ilyen gépek gyenge pontja, találtunk egy egyértelmű tesztgyőztest és egy ár/teljesítmény bajnokot is.

Milliós szoftverek – teljesen ingyen

Fotószerkesztés és videovágás – ezek olyan feladatok, melyekhez több százezer forintba kerülő szoftverekre szoktak beruházni. Segítünk ezeket hasonlóan jó, de ingyenes eszközökkel kiváltani.

Ezekben a headsetekben nem fog csalódni

Aki próbált mostanában fejhallgatót vásárolni tudja, hogy az óriási kínálatból kész rémálom kiválasztani az igazán jó vételeket. Hogy megkönnyítsük a döntést: a CHIP most 20 új modellt hasonlított össze. Tippjeink tökéletesek lesznek a videokonferenciákhoz, de elég jó hangminőséget kínálnak játékhoz, filmnézéshez vagy podcastok hallgatásához is.

+ Szuper letölthető DVD

Novemberi virtuális DVD-nkkel megvédhetjük az összes netre csatlakozott hardverünket, elkerülhetjük bankolás közben a billentyűzetfigyelőket, kiválthatjuk a méregdrága szerkesztőket, törölhetjük a makacs programokat, időzíthetjük a gép kikapcsolását. Plusz: 70 mini rendszereszköz és egy népszerű ajándék magazin is található rajta (150 érdekes kérdéssel).

CHIP DVD FAQ: Mindig friss információk a letölthető DVD-nkről.

++ Ingyen a legnépszerűbb ví­rusirtó

Olvasóink minden hónapban – kényelmes havi kódokkal – ingyen használhatják az ESET Internet Security 2022 biztonsági csomagot. De gondoskodunk az androidos mobiljának pofi védelméről is (ESET Mobile Security).

Hol kapható a magazin?

Digitális változatban 100 ajándék magazinnal együtt a Laptapír oldalunkon. Itt 2012-ig visszamenően az összes korábbi számunk is elérhető 1490 forintos havidíjért. Nyomtatott formában az újságárusoknál, benzinkutakon, illetve nagy kedvezménnyel előfizethető nálunk.

Exkluzív: Új német és angol nyelvű kiadványok is felkerültek a laptapir.hu oldalunkra. A magazinok lefedik a teljes gamer és IT-piacot – kiemelten és magas színvonalon foglalkoznak a konzol- és PC-s játékokkal, a PC-s hardverekkel, a Raspberryvel, a Linuxszal. A teljes csomag értéke havonta közel 59 euró (kb. 21 000 Ft).

 

Kapcsolódó cikkek