Szupererő minden Windows 10-nek – A szeptemberi CHIP kiemelt témái

Bemutatjuk a szeptemberi magazin 10 legérdekesebb cikkét és a letölthető DVD-n található értékes ajándékokat.

Teljes kalauz: Szupererő minden Windows 10-nek

Nem hozta lázba az új Win11? Segítünk a maximumot kihozni a jól megszokott/beállított rendszeréből. Mutatjuk, hogyan kell kitörölni a rengeteg felesleges szemetet és a ránk erőltetett mihaszna appokat, illetve szuperfunkciókat is adunk a rendszerhez – ezek pótolják a hiányosságokat vagy jobbra cserélik a Microsoft beépített eszközeit.

A privát mód semmit nem ér – Így lesz láthatatlan a neten

Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a böngészők privát módja elrejti őket a neten. Ez persze nem igaz. A CHIP most bemutatja azt a két biztos módszert, amelyekkel valóban névtelenül böngészhetünk – és csak egy 8 GB-os pendrive kell hozzá.

A https se csodaszer – Ezek a weboldalak fogják átverni

Sajnos egyre több a profin elkészített csaló weboldal – most már magyar nyelven is. Ezek még a tapasztalt felhasználókat is képesek megtéveszteni. Tippjeink segítenek gyorsan kideríteni, hogy tényleg a bankunk oldalán, tisztességes webshopban, a saját webmail oldalunkon járunk-e.

Teszt: 20 mini-PC nagy csatája

Sok erő kis helyen: ezek az apró kockák gyorsak, erősek, csendesek, alig fogyasztanak. Megkerestük a legjobb vételeket, illetve – ha inkább saját magunk állítanánk össze egy konfigurációt – segítünk az alkatrészek kiválasztásában, összeszerelésében is.

Össztűz a bitcoinra – Most kell venni?

Újra forrong a kriptovilág: egy kis ország bevezette hivatalos fizetőeszközként a bitcoint, ami óriási áttörés, de eközben a fellegek is egyre csak sokasodnak a digitális pénz felett. Összegyűjtöttük, hogy mely vádak állják meg a helyüket és melyek nem. (Figyelem: cikkünk nem minősül befektetési tanácsadásnak.)

Így tesztelik a gépüket a profik!

Mérjük le, hogy mire képes a processzorunk, a videokártyánk, a tárolónk, stabilan működnek-e a RAM modulok. Átadjuk ehhez a legjobb tesztprogramokat és a CHIP-ben most sorra vesszük azt is, hogy pontosan mit jelentenek a kapott eredmények, tesztpontszámok. Egy hiánypótló 6 oldalas kalauz.

Egy kis játékot is kínálunk: olvasóink a CHIP tesztgépével is összevethetik az eredményeiket.

Új Firefox funkció a nyomkövetés ellen

A sütik igazi őskövületek: hasznos funkciójuk is van, de a személyes adatainkra is veszélyt jelentenek. A Firefox készítői egy ötletes módszerrel védenének meg minket. Mutatjuk hogyan működik, hol lehet bekapcsolni.

A legjobb tippek és trükkök a Raspberry-hez

A zseniális minigép egy kis barkácsolással rengeteg feladatra képes. Mutatjuk hogyan készíthető belőle egy olcsó érzékelő segítségével profi hőmérséklet- és páratartalom-mérő.

Új mobilok, tabletek, VGA-k, memóriák tesztje

A CHIP tesztjei mindig függetlenek: tömören, pró és kontra értékeltük a Microsoft Surface Duót, a Xiomi Mi 11 Ultrát, az Apple iPad Pro 11-et, Kingston és ADATA memóriákat, a GeForce RTX 3070 Ti-t – és még több mint egy tucat másik érdekes terméket.

Már a közművekre támadnak a zsarolók – komoly összeomlás jöhet?

Az otthoni felhasználók és a privát cégek után a digitális bűnözők újabban a nagy közművek üzemeltetőit vették célba. Szakértőket kérdeztünk, hogy mennyire veszélyes a helyzet.

+ Szuper letölthető DVD

Szeptemberi virtuális DVD-nken több tucat hasznos program található: ezekkel szuperfunkciókat adhatunk a Win10-hez, kipucolhatjuk a szemetet, leállíthatjuk a kártevőket, értékes tárhelyet szabadíthatunk fel, végre valóban láthatatlanul netezhetünk. A legjobb tesztprogramok és a hónap sokkoló videója is megtalálhatók rajta.

CHIP DVD FAQ: Mindig friss információk a letölthető DVD-nkről.

++ Ingyen a legnépszerűbb ví­rusirtó

Olvasóink minden hónapban – kényelmes havi kódokkal – ingyen használhatják az ESET Internet Security 2021 biztonsági csomagot. De gondoskodunk az androidos mobiljának pofi védelméről is (ESET Mobile Security).

eset smart security 2021

Hol kapható a magazin?

Digitális változatban 100 ajándék magazinnal együtt a Laptapír oldalunkon. Itt 2012-ig visszamenően az összes korábbi számunk is elérhető 1490 forintos havidíjért. Nyomtatott formában az újságárusoknál, benzinkutakon, illetve nagy kedvezménnyel előfizethető nálunk.

Kapcsolódó cikkek