Óriásfájlok küldése a neten – Már kapható az áprilisi CHIP

Bemutatjuk az áprilisi CHIP magazin tíz legérdekesebb cikkét és a letölthető DVD-n található értékes ajándékokat.

1. Óriásfájlok küldése a neten – 8 top módszer

Több gigabájt kép és videó? Nem gond! Akár ingyen és regisztráció nélkül is küldhetünk nagy fájlokat a barátainknak, kollégáinknak. Mutatjuk ehhez a legjobb szolgáltatásokat.

2. A hónap tippje: FTP-szerver otthonra

Vessük be mi is a profik módszerét! Ha kényelmesen szeretnék nagy fájlokat megosztani a PC-nkről, akkor erre a saját FTP-szerver a legjobb megoldás. Így kell beüzemelnünk egyet percek alatt, hálózati tudás nélkül, teljesen ingyen.

3. Titokban készül az új szuper OS

A Microsoft egyelőre nem veri nagydobra az új Windows 10X-et. De a Chrome OS egyre nagyobb sikere miatt kénytelenek voltak gyorsan lépni. Kipróbáltuk.

4. Melyik a legjobb bluetoothos hangszóró, USB-s hub, akkus fúrógép?

3 nagyteszt a CHIP-ben: megkerestük a legjobb USB-s elosztókat – cikkünkből kiderül, hogy pontosan mi a különbség a Type-A és a Type-C között, mint jelent a fontos USB-PD. Összehasonlítottunk 15 bluetoothos hangszórót is – a CHIP tippjeiben biztos nem fog csalódni. És előbb-utóbb egy vezeték nélküli csavarhúzóra is mindenkinek szüksége lesz – tesztgyőztesünk minden felületen, minden helyzetben remekül teljesített.

Teufel Rockstar Cross

5. Gondolkozzunk úgy, mint egy hekker!

Mutatjuk, hogyan dolgoznak, milyen trükköket vetnek be a (jó) hekkerek. A CHIP segítségével rizikómentesen most mi is kipróbálhatjuk, hogyan kell tesztelni egy rendszer sérülékenységét. Plusz: összefoglaltuk, hogyan védekezzünk hatékonyan a legújabb átverések ellen.

6. Tökéletes médialejátszó 22 ezer Ft-ból

Ez a mini-PC olcsó, csendes, alig fogyaszt, tökéletes megoldás otthonra – Lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan lesz igazi médiaközpont egy Raspberry-ből.

7. A valaha volt 10 legjobb processzor

Retró rovatunkban most az Intel Celeron 300A, az AMD Duron 600 és társaik – ezek a modellek annyira jól sikerültek, hogy néha még a gyártó is megbánta, hogy így adta ki őket. Visszaemlékezünk tíz legendás CPU-ra.

8. A 27 legjobb Android és iOS app

Az elmúlt év, a lezárások új gyöngyszemeket is a felszínre hoztak – exkluzív összefoglalónkban most a 2021-es év legnépszerűbb mobilappjai.

9. Ezek a Windows 10 komoly vetélytársai

Nem mindig a Microsoft a legjobb választás: mutatjuk azt az oprendszer, amelyik a régi gépeken érezhetően gyorsabban fut, amelyik designban sokkal elegánsabb és, amelyik csak a lényegre koncentrál – utóbbi a minimalisták kedvence lesz.

10. Tippek és trükkök: PC-indítási gondok megoldásai

Ha egy partíció eltűnik, vagy az operációs rendszer nem indul, valószínűleg a Windows bootmenedzserével történt valami. A modernebb számítógépek esetén használt GPT partíciók javítása igényel némi szakértelmet – ez a CHIP-ből most gyorsan elsajátítható.

+ Szuper letölthető DVD

A CHIP DVD-jén most a jó hekkerek eszközei, a legjobb PC-s programfrissítő, egy vidám sakkprogram és egy igazi SSD mindenes. De az itt található programokkal villámgyorsan saját FTP-t, médiaközpontot és Win10 alatti védett konténereket is készíthetünk.

CHIP DVD FAQ: Mindig friss információk a letölthető DVD-nkről.

++ Ingyen a legnépszerűbb ví­rusirtó

Olvasóink minden hónapban – kényelmes havi kódokkal – ingyen használhatják az ESET Internet Security 2021 biztonsági csomagot. De gondoskodunk az androidos mobiljának pofi védelméről is (ESET Mobile Security).

eset smart security 2021

Hol kapható a magazin?

Az újságárusoknál, benzinkutakon, szupermarketekben, illetve nagy kedvezménnyel előfizethető nálunk. Digitális verzióban 50 ajándék magazinnal együtt a Laptapír oldalunkon. Itt 2012-ig visszamenően az összes korábbi számunk is elérhető 1490 forintos havidíjért.

ajandek magazinok

Kapcsolódó cikkek