Mindent tudnak rólunk a techóriások

Már kapható a májusi CHIP. Bemutatjuk a magazin legérdekesebb cikkeit és a letölthető DVD-n található értékes ajándékokat.

1. Mindent tudnak rólunk a techóriások – PC-n és mobilon is

Így kerüljük el a célzott reklámokat, a privát leveleinkben kutakodást, és azt, hogy váratlanul idegenek zaklassanak mobilon. Mutatjuk, hogy melyik cég rögzít szinte mindent rólunk – és hogy melyik sokkal kevésbé kíváncsi.

2. Notebookvásárlás: ezek most a legjobb vételek

Megkerestük három árkategória (a belépő szinttől a csúcsgépekig) biztos befutóit. Már Alder Lake CPU-val is! Plusz: segítünk elkerülni a trükkös, régi hardverrel szerelt, kifutó modelleket.

3. Windows 11: ne bosszants!

Csillivilli külső, de idegesítő hiányosságok: a CHIP tippjeivel pótolhatjuk a kimaradt funkciókat és végre gondtalanul használhatjuk az új rendszert.

4. Nagyteszt: 30 vezeték nélküli fülhallgató

Van jobb az Apple AirPods-nál! Tesztgyőztesünket meg sem tudták a vetélytársai közelíteni. Pontos sorrend hangminőség, üzemidő, zajszűrés, vízállóság alapján.

5. A hónap tippje: Prémium YouTube-funkciók végre ingyen (Android)

Videólejátszás a háttérben, reklámmentesen: most végre megkapjuk, amire régóta vágytunk. Sztár app a letölthető DVD-nken.

6. A legjobb Intel és AMD-s alaplapok

A két nagy rivális legfrissebb processzoraihoz rengeteg új alaplap készül. Közel 200 AM4-es és LGA1700-as modellt hasonlítottunk össze: ezek után könnyen átlátjuk majd a kusza kínálatot, az újdonságokat, elkerülhetjük a buktatókat.

7. Techszuverenitás: Nálunk gyártják majd a csúcsprocesszorokat?

Hiba volt nagyrész Ázsiába áthelyezni a processzorgyártását – ebben nagy az egyetértés most nyugaton. Áttekintjük a lendületes terveket, de közben szembemegyünk a hurráoptimizmussal is.

8. Van jobb hobbikütyü a Raspberrynél

A szintén apró Arduino olcsóbb és hasonlóan szórakoztató. Egy zseniális projekt segítségével bemutatjuk a mikrovezérlőben rejlő lehetőségeket.

9. Szörnyű gyanú: éjjel-nappal lehallgat a mobilunk?

Az okostelefonok mindent hallanak. Bár ezt a funkciót letilthatjuk, a készülékek észrevétlenül rögzíthetik a beszélgetéseket, és ez ellen védekezni is nehéz.

10. Tabu, de egyre fontosabb a digitális örökségünk

Mi történik a netes fiókjainkkal és adatainkkal, ha bekövetkezik a legrosszabb? Mivel a helyzet egyre bonyolultabb, készítettünk egy teljes kalauzt hagyatékunk szabályozásához.

+ Szuper letölthető DVD

Májusi DVD-nkkel végre a háttérben is futtathatjuk a YouTube-ot (Android), illetve bármilyen PC-s programot nyugodtan telepíthetünk, kipróbálhatunk, mert maradéktalanul el is tudjuk majd távolítani.

CHIP DVD FAQ: Mindig friss információk a letölthető DVD-nkről.

++ Ingyen a legnépszerűbb ví­rusirtó

Olvasóink minden hónapban – kényelmes havi kódokkal – ingyen használhatják az ESET Internet Security 2022 biztonsági csomagot. De gondoskodunk az androidos mobiljának pofi védelméről is (ESET Mobile Security).

Hol kapható a magazin?

Digitális változatban 110 ajándék magazinnal együtt a Laptapír oldalunkon. Itt 2012-ig visszamenően az összes korábbi számunk is elérhető 1490 forintos havidíjért. Nyomtatott formában az újságárusoknál, benzinkutakon, illetve nagy kedvezménnyel előfizethető nálunk.

Kapcsolódó cikkek