A Windows saját fájlkezelője megjegyzi az utolsó 20 fájlt, amelyeket a számítógépen megnyitottak. Azok a felhasználók, akik nem akarják, hogy mások megtudják, milyen dokumentumokkal, táblázatokkal, fotókkal vagy más elemekkel dolgoztak éppen utoljára, kikapcsolhatják ezt a funkciót.
Ehhez kattintsunk a Windows Intézőben a Nézet menüsorra, és ott jobbra a Beállítások ikonra. A megjelenő ablakban az Általános lapon Adatvédelem alatt két beállítási lehetőség van: a Legutóbb használt fájlok megjelenítése a Gyors elérésben és a Gyakran használt mappák megjelenítése a Gyors elérésben. Kapcsoljuk ki mindkét beállítást, és kattintsunk a Törlés gombra, hogy az eddig felvett elemek listáját is töröljük.




