Már kapható májusi CHIP – A PC-építés nagy kalauza

Bemutatjuk a májusi CHIP magazin tíz legérdekesebb cikkét és a letölthető DVD-n található értékes ajándékokat.

1. A PC-építés nagy kalauza

Egy időtálló összefoglaló, amit évekig elővehet majd: egyészt mindent az alapoktól elmagyarázunk, másrészt 3 profi konfigurációt is ajánlunk a belépő szinttől a high-endig.  Segítünk kiválasztani a legjobb alkatrészeket és lefaragni a költségeket.

2. Így lesz gyorsabb a videokártyája, hogy ne kelljen horror áron újat venni

Brutálisan elszálltak most a grafikus kártyák árai, már ha egyáltalán lehet kapni a kiszemelt modellt! A CHIP-ben most minden, amitől gyorsabb lesz a meglévő hardverünk – drivertrükkök, a beállítások megpiszkálása, okos túlhajtás, a teljesítmény ellenőrzése.

3. Home Office, de végre stresszmentesen

Sorra vesszük a felmerülő otthoni gondokat és mindent megoldjuk – a megfelelő beállításokkal, remek ingyenes szoftverekkel vagy apró hardveres kiegészítőkkel.

Plusz: webcam teszt és toplista a legjobb modellekkel.

4. Aljas zsarolóprogramok? Esélyük sem lesz Öntől pénzt követelni!

A bűnözők állandóan új trükkökkel próbálják az adatainkat, a pénzünket ellopni. De nem sok esélyük lesz, ha felkészültek vagyunk és megelőzzük a bajt – a CHIP 5 oldalas cikke tökéletes kalauz ehhez: friss, érthető, és még az kiderül belőle, hogy ha elővigyázatlanok voltunk mikor, kinek érdemes fizetni.

Windows tippek

5. 30 vezeték nélküli fülhallgató tesztje

A TWS-ek (teljesen vezeték nélküli, tokban tölthető fülhallgatók) egyre népszerűbbek, így alig vártuk, hogy összemérjük az Apple Airpodot az új generációs vetélytársaival. Megkerestük a mezőny legjobb vételét, amely elfogadható áron kínál remek hangminőséget és hosszú üzemidőt.

6. Boldog születésnapot, VLC!

A program most ünnepelte 20-ik születésnapját, és töretlenül fejlődik: bemutatjuk a 4.0-s verzió újdonságait és egy sor érdekességet: például kiderül, hogy melyik játék miatt kezdték el a diákok fejleszteni és, hogy kinek köszönhetjük, hogy később sem pakolták tele idegesítő reklámokkal. Plusz mutatjuk, hogyan kell streamelni vele, youtube videókat letölteni, konvertálni, hogyan tudjuk távvezérelni, letölthető dvd-nken a legjobb kiegészítőket is átadjuk hozzá.

7. Otthoni net? Törjük át a gigabites határt!

2,5-től 10 Gbps-ig: a Multi-gigabites Ethernet és a Wi-Fi 6 segítségével most már tényleg turbó fokozatra kapcsolhatjuk az otthoni adatátvitelt. Mutatjuk, hogy milyen kábelek, router, hálózati adapter, NAS kell ehhez – a lehető legkevesebb pénzből.

8. Elképesztő: már egy fényképünk alapján tudják, hogy kire szavazunk

Egy kép beszédesebb mit ezer szó: az erre trenírozott mesterséges intelligencia már egyetlen arcképünk alapján nagyon pontosan tippel. Hogy a készítőjét idézzük: Bárcsak tényleg a mi eredményeink lennének rosszak! Minden az arcfelismerés legújabb módszeréről.

9. Egy teszt, amiben az Apple csak utolsó előtti

Most érdemes igazán androidosnak lenni! 20 vezeték nélküli töltőt hasonlítottunk össze. Az Apple modellje alaposan leszerepelt, de mutatjuk, hogy miben nem fog csalódni.

10. A hónap tippje: a Windows 10 (el)rejtett funkciói

A Windows 10 alatt már nem jelenik meg a Teljesítményindex, de ez nem jelenti azt, hogy végképp megszűnt és ne kapnánk sok hasznos hardverre vonatkozó információt a segítségével. Csak tudni kell hol keressük.

windows 10

+ Szuper letölthető DVD

A CHIP DVD-jén most átadjuk a legjobb reklámmentes freeware-eket: ezekkel CPU-szakértők lehetünk, minőségvesztés nélkül hallgathatunk zenéket, kihozhatjuk a legtöbbet a videolejátszásból, átrendezhetjük a szobáinkat, a kertet, családfát készíthetünk, stresszmentesen dolgozhatunk otthonról.

CHIP DVD FAQ: Mindig friss információk a letölthető DVD-nkről.

++ Ingyen a legnépszerűbb ví­rusirtó

Olvasóink minden hónapban – kényelmes havi kódokkal – ingyen használhatják az ESET Internet Security 2021 biztonsági csomagot. De gondoskodunk az androidos mobiljának pofi védelméről is (ESET Mobile Security).

eset smart security 2021

Hol kapható a magazin?

Az újságárusoknál, benzinkutakon,  illetve nagy kedvezménnyel előfizethető nálunk. Digitális verzióban 70 ajándék magazinnal együtt a Laptapír oldalunkon. Itt 2012-ig visszamenően az összes korábbi számunk is elérhető 1490 forintos havidíjért.

ajandek magazinok

 

 

Kapcsolódó cikkek