Így lesz hekkerbiztos a mobilunk – A júniusi CHIP kiemelt témái

Bemutatjuk a júniusi CHIP magazin legérdekesebb cikkeit és a letölthető DVD-n található értékes ajándékokat.

Android és iOS: Így lesz hekkerbiztos a mobilunk!

Itthon is tarolnak a mobilos csalások: Tudta, hogy a telefonján 3x nagyobb eséllyel verik át, mint a PC-jén? Mutatjuk, hogyan védi meg a vírusoktól, a biztonsági résektől, a hálózati- és az adathalász támadásoktól a készülékét egy igazi profi.

A valaha volt legjobb Windows – Átadjuk a DVD-nken

Nem kell őszig várnunk az oprendszerünk nagy frissítésre! A 21H2 leghasznosabb funkcióit már most is telepíthetjük. 15 szuper eszköz most a letölthető DVD-nken: okosabb tálca, vágólap és fájlkezelő, lenyűgöző háttérképek, egy zseniális programindító, szuper, tabletekről vett designelemek.

És a kedvencünk: a beépített programfrissítő, amellyel úgy zsonglőrködhetünk a parancssorban, mint a legtapasztaltabb rendszergazdák (több tucat hasznos eszköz mindig friss verzióját telepíthetünk vele villámgyorsan). Minden segédprogramot külön-külön is bemutatunk.

Álom-PC saját kezűleg – Segítünk elkerülni a buktatókat

Ne a sarki számtech boltban vegyük meg az összeszerelt gépet –  építsük inkább saját magunknak egyet! Ez szinte biztos, hogy olcsóbb és gyorsabb is lesz. Lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan kell hibátlanul összeszerelni egy modern, időtálló konfigurációt.

Titokban lehallgat az okostévénk

Már a nappalink sem szent – egy kompakt cikkben összefoglaltuk, hogy milyen adatgyűjtésre kell számítanunk. És átadjuk azt a zseniális kis programot is, amivel a készülékünk trükkösen, de lebuktatható.

Profi tipp: Saját webszerver pár ezer Ft-ból

Bonyolultan hangzik, de 2021-ben már egyáltalán nem az – és nemcsak olcsó, de mivel nem kell a felhőbe feltölteni az adatainkat ezért szuperbiztonságos is! A flottul beállított mini-PC-n gyorsan egy saját blogot is indítunk (WordPress).

Bye-bye LastPass? Van jobb!

Botrány: Sokunk kedvence újabban korlátozza az ingyenes verzió használatát. Segítünk váltani: 10 jelszószéf nagytesztje a CHIP-ben. Kiderül, hogy melyikben bízhatunk meg, melyik kínál most többet, mint az övön aluli ütést bevivő LastPass.

Egy érdekes kísérlet: Tesla-tekercs otthonra

Nikola Tesláról azt tartják, hogy olyan – az éterből nyerhető – ingyenenergiával kísérletezett, amellyel meg lehetne oldani az emberiség energiagondjait.

Azóta számos internetes oldal is foglalkozik ilyesmivel, de a legtöbb teória alapvető fizikai jelenségek félreértelmezéséből indul ki. Tesla-tekercset mi is építhetünk otthon, és érdekes dolgokat is fogunk tapasztalni vele, de a villanyszámla ettől még nem lesz kevesebb. Kifejtjük miért és a mini-Teslát is segítünk megépíteni.

Retró rovat: Mindig a jók mennek el korán (Amiga)

Az Amiga – a gép, amely ügyesen keverte az Atari ragyogását a Commodore szürkéjével – milliók álma, majd jó esetben a társa is volt a kilencvenes években. De miért nem Amigákon játszunk és dolgozunk most, amikor korának az egyik leginnovatívabb számítógépe volt? Felelevenítjük a Commodore óriási stratégiai hibáját és kiderül, hogy miért volt teljesen egyedi a Cannon Fodder, az Another Word és a Turrican 3.

Tippek-trükkök: a kendőzetlen igazság a pagefile.sysről

A Windows 10 virtuális memóriát használ az SSD-nken, azonban gyakran túlméretezi azt. Könnyen lehet, hogy értékes tárhelyet szabadíthatunk fel, ha a vezérlőpanel mélyén megváltoztathatjuk a gyári beállításokat. Minden tudnivaló a lapozófájlról a júniusi CHIP-ben.

Nagy nyári előfizetési akció – 6 CHIP magazin most ingyen

Fizessen elő egy évre és 12 magazin helyett most 18-at fog kapni. Ráadásul ajándékba adunk még egy Laptapir.hu hozzáférést is, ahol a CHIP mellett további 100 magazint is olvashat digitális verzióban – mobilon is. Részletek a magazinban! Az akció limitált ideig rendelhető meg.

+ Szuper letölthető DVD

Júniusi DVD-nk segít hasznos funkciókkal bővíteni a Windowst (15 szuper eszköz), villámgyorsan PDF-eket darabolni (easyPDF), eladás előtt biztonságosan törölni az iPhone-t. Száműzzük a kémeket is a nappalinkból + átadjuk az IPM egyik népszerű különszámát.

CHIP DVD FAQ: Mindig friss információk a letölthető DVD-nkről.

++ Ingyen a legnépszerűbb ví­rusirtó

Olvasóink minden hónapban – kényelmes havi kódokkal – ingyen használhatják az ESET Internet Security 2021 biztonsági csomagot. De gondoskodunk az androidos mobiljának pofi védelméről is (ESET Mobile Security).

eset smart security 2021

Hol kapható a magazin?

Digitális verzióban 100 ajándék magazinnal együtt a Laptapír oldalunkon. Itt 2012-ig visszamenően az összes korábbi számunk is elérhető 1490 forintos havidíjért. Nyomtatott verzióban az újságárusoknál, benzinkutakon, illetve nagy kedvezménnyel előfizethető nálunk.

Kapcsolódó cikkek