Így lesz a PC-javítás mestere – A júliusi CHIP kiemelt témái

Bemutatjuk a júliusi CHIP magazin legérdekesebb témáit és a letölthető DVD-n található értékes ajándékokat.

Teljes kalauz: Így lesz a PC-javítás mestere!

Mutatjuk, hogyan keresik meg és javítják ki a tech hibákat a guruk. Plusz 55 gyorstipp az asztali PC-khez, laptopokhoz, mobilokhoz, routerekhez: ezekkel a maximumot hozhatja ki meglévő eszközeiből. Gyakran még a drága cseréjüket is megspórolhatja.

A legjobb mobilok egymás ellen: Gyorsan tölt a kínai, de…

..ennek van egy hátulütője is. 13 új mobilt teszteltünk le, hogy kiderüljön idén sikerül-e a Samsung trónfosztása.

Érdekesség: találtunk egy modellt, amely feleannyiba sem kerül, mint a tesztgyőztesünk, ennek ellenére mégis jó minőségű kijelzőt és korrekt kamerát kapott, ráadásul a teljesítményére és az akkujára sem lehet panasz.

Mindenki ezt a takarékos oprendszert tölti most le

Hónapok óta új sztárja van a letöltéseknek, ami nem meglepő: ez az alternatív opendszer gyorsabb a gyengébb gépeken, mint a Windows. Nemcsak gyorsabb, biztonságosabb is, így a mindennapi használatra is tökéletes. Mutatjuk, hogyan tehetünk – USB-kulcsról bootolva – egy kockázatmentes próbát vele.

Ezek a trükkös átverések tarolnak most itthon

Gyorsuló járvány, új variánsok, a hitelmoratórium vége… Mindig aktuális és egyre profibb levelekkel, weboldalakkal próbálnak átverni minket. Kalauzunkban most minden fontos tudnivaló: átadjuk, hogyan kerülheti el, hogy becsapják, milyen apró jelek buktatják le a tolvajokat, szélhámosokat.

Rengeteg a (felesleges) újdonság, de most végre kiderül, hogy melyik tévé számít jó vételnek

Nem szeretne mellényúlni egy új készülékkel? A jó hír, hogy a CHIP most 50 új tévét tesztelt le és minden rejtélyes rövidítést is érthetően elmagyarázunk. Így már könnyű lesz kiválasztani a legjobb vételeket – legyen szó a csúcskategóriáról vagy akár a kisszobába egy olcsóbb modelleről. Plusz a soundbarok közül is megkerestük a legjobbakat.

A valaha volt 6 legrosszabb Windows – ezek, hogy jelenhettek meg?

Rossz, rosszabb, legrosszabb: visszaemlékezünk az olyan csodákra, amelyek lajhárt csináltak az addigi gepárd gépünkből. Vagy a kártyavárként összeomló, a legtöbb kékhalált okozó, memóriazabáló kiadásra, amelyből sikerült csak otthonra négyféle változatot kínálni. Ki ne szeretne a Microsofton bosszankodni egy kicsit?

Megfigyelési botrány kicsiben: sokan a párjuk után nyomoznak – és pórul is járnak vele

Egyre többen vetnek be kém- és megfigyelőprogramokat akár a házasságukban is, hogy vélt vagy valós sérelmeikről kiderüljön az igazság. A CHIP cikkéből megtudhatjuk, hogy ilyen esetekben bizony sokszor a megfigyelőt is átverik.

+ Szuper letölthető DVD

Júliusi DVD-nken most átadunk két teljes verziós, fizetős programot – csak a CHIP olvasóinak ingyen. Az egyikkel profi módon tölthetünk le videókat a YouTube-ról és társairól, a másikkal törölt fájlokat menthetünk még meg Windows alatt (a két szoftver értéke közel 13 ezer forint).

Kedvencünk a Nintendo GameBoy emulátor is felkerült rá, illetve egy nagy szoftverválogatás: ezekkel lehet minden infót megtudni a PC-s alkatrészeinkről, alaposan letesztelni az összeset, majd kihozni belőlük a lehető legtöbbet. Hab a tortán (ajándék magazin): az IPM egyik legnépszerűbb különszámát (Tudta-e) is átadjuk a letölthető DVD-nken.

CHIP DVD FAQ: Mindig friss információk a letölthető DVD-nkről.

++ Ingyen a legnépszerűbb ví­rusirtó

Olvasóink minden hónapban – kényelmes havi kódokkal – ingyen használhatják az ESET Internet Security 2021 biztonsági csomagot. De gondoskodunk az androidos mobiljának pofi védelméről is (ESET Mobile Security).

eset smart security 2021

Hol kapható a magazin?

Digitális verzióban 100 ajándék magazinnal együtt a Laptapír oldalunkon. Itt 2012-ig visszamenően az összes korábbi számunk is elérhető 1490 forintos havidíjért. Nyomtatott verzióban az újságárusoknál, benzinkutakon, illetve nagy kedvezménnyel előfizethető nálunk.

Kapcsolódó cikkek