A Windows-javítás nagy kalauza

Már kapható a márciusi CHIP. Bemutatjuk a magazin legérdekesebb cikkeit és a letölthető DVD-n található értékes ajándékokat.

1. A Windows-javítás nagy kalauza – WinDbg, naplófájlok, automata javítás, tartalék OS…

Viszlát kék halál, boothibák, korrupt fájlok, driver- és frissítési gondok. Címlapsztorinkban most a profik legjobb trükkjei, amiket mi is pillanatok alatt bevethetünk.

2. Az 50 legjobb böngészőkiegészítő

Ezekkel a zseniális bővítményekkel a Chrome és a Firefox új szintre lép majd: megvédnek a kémektől, az átverésektől, az idegesítő reklámoktól, gyorsabbak lesznek, megszűnik a lapkáosz, letölthetünk bármilyen videót, hatékonyabban kereshetünk, szuper podcastokat hallgathatunk.

3. HDD és SSD nagytakarítás – rejtett óriásfájlok felkutatása

A tárolóinkon rengeteg rejtőzködő, felesleges fájl foglalja a helyet – segítünk felkutatni, törölni ezeket. Eláruljuk azt is, hogy melyik rendszerfájlt nem szabad törölni.

4. Ez most a 15 legjobban várt hardver

Még az idén megjelennek: jön a ZEN4, a Raptor Lake, végre kapunk olcsóbb videókártyákat, nagy dobásra készül a Sony, az Apple és a Samsung is. Mindent bemutatjuk.

5. Nagyteszt: Melyik böngsző biztonságos még?

A böngésző az új oprendszer, a gép legfontosabb programja, védelmi vonala. Minket is értek meglepetések: mutatjuk, hogy mikor, melyiket érdemes használni, miért nem elég már egy böngésző, ha mi is profik akarunk lenni.

6. Végre érthetően a kvantumszámítógépekről

A kvantumvilágot nem könnyű megérteni, hiszen az ott tapasztaltak sokszor ellentmondanak a józan észnek. Összefoglaltuk, hogy mi történik ezekben a csodagépekben, miért kell extrém módon elszigetelni a rendszert, hogyan lehet kinyerni az adatokat belőle, mi a szuperpozíció, az összefonódás, a kvantumelsőbbség, az ioncsapda.

7. Hihetetlen, de igaz: A 10 legnagyobb GPU-katasztrófa

Addig is, amíg várunk a megfizethető árakra szórakozzunk egy kicsit a korábbi horrorsztorikon: elképesztő tervezési és gyártási hibák, driver- és teljesítménygondok és még a legbénább csomagolást is elővettük.

8. Apple vs. Intel/AMD: Új királya van a noteszgépeknek

Az Apple M1-es gépeit hasonlítottuk össze egy inteles és egy AMD-s vetélytárssal. Némán és hideg burkolattal működő szélvészgyors gépek végeztek az élen.

+ Szuper letölthető DVD

Márciusi  DVD-nken átadjuk az 50 legjobb böngészőkiegészítőt, a leghatékonyabb HDD/SSD takarítókat és egy igazi top programot a zenékhez, podcastokhoz, tévéadásokhoz. Ingyenes eszközeinkkel programozhatjuk az egérgombokat, feltuningolhatjuk a windows hangerőszabályzóját, rengeteg további segédprogramot telepíthetünk.

CHIP DVD FAQ: Mindig friss információk a letölthető DVD-nkről.

++ Ingyen a legnépszerűbb ví­rusirtó

Olvasóink minden hónapban – kényelmes havi kódokkal – ingyen használhatják az ESET Internet Security 2022 biztonsági csomagot. De gondoskodunk az androidos mobiljának pofi védelméről is (ESET Mobile Security).

Hol kapható a magazin?

Digitális változatban 110 ajándék magazinnal együtt a Laptapír oldalunkon. Itt 2012-ig visszamenően az összes korábbi számunk is elérhető 1490 forintos havidíjért. Nyomtatott formában az újságárusoknál, benzinkutakon, illetve nagy kedvezménnyel előfizethető nálunk.

Kapcsolódó cikkek