A legjobb USB-mentőkulcsok – minden vészhelyzetre

Már kapható az áprilisi CHIP. Bemutatjuk a magazin legérdekesebb cikkeit és a letölthető DVD-n található értékes ajándékokat.

1. Pánik és drága szerviz helyett: A legjobb USB-s mentőkulcsok – minden vészhelyzetre

18  bootolható oprendszer – ezekkel megjavíthatjuk a Windowst, lementhetjük érzékeny adatainkat, sőt! Még egy összeomlás, zsarolás esetén is azonnal elérhetjük velük a leveleinket, a netet, akár névtelenül böngészhetünk. Így kell gyorsan és egyszerűen elkészíteni mindet – csak egy pendrivera és a CHIP tippjeire lesz szükség.

Extra: Segítünk egy Mini Windowst is az USB-kulcsunkra telepíteni, ami sokkal többre képes, mint a Microsoft hivatalos mentőlemeze.

2. 12 trükk a Google-höz – Így lesz a netes keresés mestere!

Ha nem elég gyorsan vagy nem elég hatékonyan találja meg, amit szeretene, akkor ezek a trükkök segítenek. Gyorsan rá fogunk jönni, hogyan szűkítsük a keresést például a kedvenc weboldalainkra, hogyan hozzunk létre egy személyre szabott keresőmotort, milyen módszerrel nyomozhatjuk ki egy kép eredetét. És még sok minden más.

3. Végre minden (érthetően) az alaplapokról

Lapkák, sínek, foglalatok, méretek, csatlakozók – ember legyen a talpán aki képes ezen az állandóan változó tech területen kiigazodni. Most végigmegyünk minden fontos tudnivalón. Legyen szó régi vagy új alaplapról – cikkünk után nem maradnak kérdései.

4. Új élet a régi mobiloknak! Még ne dobjuk ki!

Segítünk frissíteni és lepucolni, majd átadni a gyerekeknek vagy a nagyszülőknek. Ha pedig már ez sem opció, akkor garantáltan úgy törölni, hogy érzékeny adatunk ne maradjon rajta.

5. Gyors wifi otthonra – így csinálják a profi!

Tökéletes lefedettség, stabil kapcsolat, nagy sebesség? A szolgáltatót a gondjainkkal általában hiába próbáljuk elérni: szinte biztos, hogy nem kapunk válaszokat. Nem baj! A CHIP kalauzával saját kezűleg megoldhatunk mindent.

6. 10 zseniális retró gép

C64, NES, PlayStation és társaik: HD-ben, az eredeti vezérlőkkel – összeszedtük a legjobb hardvereket, amik rávernek az emulátorokra.

7. Egyre jobbak: 30 bluetoothos hangszóró nagytesztje

Tesztgyőztesünk 2,5 kilós, de találtunk remek pehelysúlyú versenyzőt is. Üzemidő, hangminőség, meglepő extrák – tippjeink közül könnyen kiválaszthatjuk a számunkra legjobb modellt.

8. PC és mobil tökéletes szinkronizálása

Átadjuk azt a kis szoftvert, amellyel kedvenc eszközeink között valós időben, automatikusan szinkronizálhatjuk a fényképeinket és az adatainkat.

9. A Wi-Fi 6 begyújtja a rekétákat

Máris frissul a szabvány, így sokkal gyorsabb lesz a letöltés. Na, de kinek és mi kell ehhez, hogy működik? Két oldalon bemutatjuk a Release 2-t.

10. Hogyan (ne) posztoljunk a munkahelyünkről?

Megosztunk néhány példát, amikor valaki nagyon porúl járt egy-egy meggondolatlan poszttal. Ezekre figyeljünk!

+ Szuper letölthető DVD

Áprilisi DVD-nkkel egyszerűen készíthetünk bootolható mentőkulcsokat, illetve egy hekkerbiztos digitális széfet 11 ezer forint értékben, és egy TC-szerű fájlkezelőt is tartalmaz. Kedvelte a Total Commandert? Akkor ezt imádni fogja!

CHIP DVD FAQ: Mindig friss információk a letölthető DVD-nkről.

++ Ingyen a legnépszerűbb ví­rusirtó

Olvasóink minden hónapban – kényelmes havi kódokkal – ingyen használhatják az ESET Internet Security 2022 biztonsági csomagot. De gondoskodunk az androidos mobiljának pofi védelméről is (ESET Mobile Security).

Hol kapható a magazin?

Digitális változatban 110 ajándék magazinnal együtt a Laptapír oldalunkon. Itt 2012-ig visszamenően az összes korábbi számunk is elérhető 1490 forintos havidíjért. Nyomtatott formában az újságárusoknál, benzinkutakon, illetve nagy kedvezménnyel előfizethető nálunk.

Kapcsolódó cikkek