125 zseniális tipp és trükk – PC-re és mobilra

Már kapható a decemberi CHIP. Bemutatjuk a magazin legérdekesebb cikkeit és a letölthető DVD-n található értékes ajándékokat.

Extra melléklet: 125 zseniális tipp PC-re és mobilra

Tömören, érthetően, végre egy helyen: 125 rejtett beállítás, gyorsbillentyűk, ravasz trükkök. Ezekkel hozhatjuk ki a legtöbbet a Windowsból és a telefonunkból.

Nagy karácsonyi hardverajánló – Minden idei újdonsággal

Teljes kalauz 16 oldalon: A legjobb vételek 3 árkategóriában + minden tech zsargon és rövidítés magyarázata. Tökéletes, ha vásárlást tervez és akkor is, ha csak szeretné átlátni a legérdekesebb termékek piacait. Mobilok, noteszek, SSD-k, processzorok, videokártyák és társaik.

Windows 11, de stressz nélkül. Telepítési gondok megoldásai

Ahhoz, hogy az új rendszert használni tudjuk a gépünknek számos feltétlenek kell megfelelnie. Ezek nagy része azonban kikerülhető: a CHIP-ben most azok a kiskapuk, amelyekkel az új oprendszer azonnal telepíthető.

Nagyteszt: 80 külső HDD és SSD

Az óriási kínálatból megkerestük minden feladatra a legjobb modelleket. A CHIP tippjeire nyugodtan rábízhatja adatait. Meglepő eredmény: az egyik gyártó kiváló szereplése a népszerűbb kategóriában.

A chipgyártás rejtélyes óriása – Eddig mi sem ismertük!

Szinte senki nem ismeri ezt a high-tech céget, pedig nélkülük a tajvani TSMC sem tudna világverő technológiával – 5 nanométeren – gyártani. Ráadásul akár mi is büszkék lehetnénk rájuk.

Retró rovat: Clive Sinclair portré

Készítője sosem gondolt játékgépként a ZX Spectrumra, mégis azok miatt lett sikeres. Tudta, hogy Clive Sinclair sosem járt egyetemre – mi több, 17 évesen a gimnáziumot is otthagyta, hogy igazi szenvedélyének a technológiának élhessen?

Kellemetlen: Így törte fel magát a Facebook

A nagy összeomlás/leállás igaz története pikáns belsős sztorikkal. Kiderül például, hogy miért nem érdemes okosajtókat használni a főhadiszálláson.

Google OS: végre a régebbi gépekre is

Hivatalosan csak az új gépekhez jár, de most mutatjuk azt a profi trükköt, amellyel egy régebbi notebookra is telepíthetjük a Google népszerű oprendszerét.

A világ legjobb biztonsági mentése – Nincs több adatvesztés!

Védjünk ki egyszerűen minden adatvesztést! Ehhez átadjuk olvasóinak az egyik legjobb fizetős programot – most ingyen. Csak pár klikkelés és örökre el is feledkezhetünk róla: onnantól önműködően, a háttérben fog dolgozni. Plusz három „esemény utáni eszközt” is bemutatunk, ha már megtörtént a baj.

Ki jár a lakásunkban, mint csinál a kutyánk, a macskánk?

A netre csatlakozó biztonsági kamerával távolból is ellenőrizhetjük, hogy mi történik otthon. Persze nem mindegy, hogy milyen kamerát választunk – mutatjuk a különféle rendszerek előnyeit, hátrányait.

+ Szuper letölthető DVD

Decemberi virtuális DVD-nkkel végre bármilyen vészhelyzetet kivédhetünk, feltuningolhatjuk a Firefoxot és a Chrome-ot, tesztelhetjük nagyméretű tárolóinkat.

CHIP DVD FAQ: Mindig friss információk a letölthető DVD-nkről.

++ Ingyen a legnépszerűbb ví­rusirtó

Olvasóink minden hónapban – kényelmes havi kódokkal – ingyen használhatják az ESET Internet Security 2022 biztonsági csomagot. De gondoskodunk az androidos mobiljának pofi védelméről is (ESET Mobile Security).

Hol kapható a magazin?

Digitális változatban 100 ajándék magazinnal együtt a Laptapír oldalunkon. Itt 2012-ig visszamenően az összes korábbi számunk is elérhető 1490 forintos havidíjért. Nyomtatott formában az újságárusoknál, benzinkutakon, illetve nagy kedvezménnyel előfizethető nálunk.

Exkluzív: Új német és angol nyelvű kiadványok is felkerültek a laptapir.hu oldalunkra. A magazinok lefedik a teljes gamer és IT-piacot – kiemelten és magas színvonalon foglalkoznak a konzol- és PC-s játékokkal, a PC-s hardverekkel, a Raspberryvel, a Linuxszal. A teljes csomag értéke havonta közel 59 euró (kb. 21 000 Ft).

Kapcsolódó cikkek