DJI Mini 2: Első osztályú légi felvételek

Kis méretű, könnyű és meglepően jó: tesztünkben a DJI Mini 2 igazán meggyőzően viselkedett. Repülési képességei kiválóak, egy töltéssel fél óráig tud működni, kamerája pedig első osztályú. Mindezeknek köszönhetően ez a drón kiváló a nagy igényekkel rendelkező kezdőknek.

Mindössze néhány apróbb hiba árnyalja az összképet: kimaradt például az akadályérzékelő. Bár ez az új verzió drágább a réginél, de ár/értékben így is kiváló. Formaterve nem sokban különbözik a Mavic Minitől, a legfontosabb, hogy már elöl és hátul is találunk státuszLED-et.

Alapszíne szürke, kefe nélküli motorokkal, 4K-s kamerával és rendes gimballal dolgozik. Tömege 249 gramm, ami azt jelenti, hogy használata hazánkban a 2021-es dróntörvénynek megfelelően engedélyköteles, és tanfolyam elvégzése is szükséges hozzá – ha viszont az EU-s szabályokat alkalmazó országba visszük majd a következő utazásnál, ott még pont használhatjuk ezek nélkül, ám biztosítást mindenképpen kötnünk kell majd.

A Mini 2 a pozíciómeghatározást a GPS és a GLONASS mellett a Galileo segítségével is végzi, de barométert és előre néző kamerát is integráltak bele, automatikus témakövetés viszont nincs, így mozgó céloknál nekünk kell folyamatosan célra tartani a kamerát.

A DJI javított a képtovábbításon és a hatótávon is – az utóbbi az Ocusync 2.0 protokollal eléri a 10 km-t, amely persze sokkal több, mint az EU-ban engedélyezett 6 km. Mivel tömege 250 gramm alatti, Magyarországon használatához nincs szükség felelősségbiztosításra, de lakott terület feletti használat esetén eseti légtérengedélyt kell igényelnünk, ennek hiányában csak lakott területen kívül reptethetjük, de ott sem akárhol (például repülőtér közelében értelemszerűen egyáltalán nem).

Tesztünkben a drónról érkező felvételek végig tiszták és jó minőségűek voltak, a DJI-Fly alkalmazás pedig jól áttekinthető kezelőfelületével könnyen használható maradt a kontroller mellett – a páros így kezdő felhasználóknak is gyorsan lehetővé teszi a drónvezetés elsajátítását és a kiváló minőségű felvételek készítését.

+ Kicsi és könnyű, nagyon jól kezelhető az alkalmazás és kontroller
– Mozgáskövetés és akadályérzékelés hiányzik

Kapcsolódó cikkek