Acer Swift 3 (SF314-42-R4RV): A hódító AMD notesz

Sok modell járt már itt a Swift sorozatból, de a mostani, mivel AMD processzorra épül elég különleges. Érkezett már panasz arra, hogy nem szeretünk i7 processzorokat ajánlani. Bár ez többnyire a komolyabb, H és HQ végződésű modellekre vonatkozik, aminek a hűtésére szinte soha nem elég az a megoldás, ami a sima (azaz nem méregdrága, vastag és nehéz) noteszgépekbe belefér.

Az AMD mérnökei elegánsan oldották meg a problémát: a Ryzen 5-ös processzoruk veri a sima i7-eseket, a komolyabb modellekhez pedig helyenként elég közel jut azzal, hogy kevésbé melegszik, így nem fogja vissza a rendszer. Ezzel jóformán játékprocesszornak is tekinthetjük.

A körítése azonban ez alkalommal visszafogott, már csak a Swift sorozat méretei miatt is, így külön videokártya nincs, csak a szokottnak számító SSD (512 GB NVMe) és memóriamennyiséget (8 GB) kapjuk meg. Másrészről ez a konfiguráció kiválóan teljesített alapfeladatokban, nem melegedett komolyabban és hűtése is viszonylag halk maradt. Sőt, még akkumulátorának is jót tett a visszafogottság.

+ Apró, könnyű, csöndes, és irodai/iskolai feladatokra remek

– Kevés csatlakozó, nincs SD olvasó, viszonylag gyenge billentyűzet

Tájékoztató ár: 269 900 Ft

Kapcsolódó cikkek