A hónap indie játéka: The Life and Suffering of Sir Brante

Ha a naplóregény zsánerének létezik videojátékos megfelelője, akkor alighanem a The Life and Suffering of Sir Brante az. A Sever alkotásában ugyanis lényegében a főhős naplóját olvasva bontakozik ki előttünk az egész történet, melyet mi magunk alakíthatunk egy-egy fontosabb döntéssel. A program a Nagy Arknian Birodalomba kalauzol el minket, melynek mindennapjait a régi hagyományok és szabályok befolyásolják, azokra pedig, akik akár csak egy kicsit is eltérnek a bevett rendtől, azonnal lesújt az Inkvizíció acélos ökle.

Ebben a nem túl vidám világban kell boldogulnunk nekünk is, méghozzá egy rang és jogok nélkül létező közemberként. Főhősünket már egész fiatal korától kezdve mi terelgethetjük át az élet útvesztőjén, az pedig, hogy a különféle problémákra, lehetőségekre és konfliktusokra hogyan reagálunk, csak rajtunk áll. Dönthetünk úgy, hogy részévé válunk a Birodalom mindennapos életének, és mi is egy fogaskerék leszünk a jól működő gépezetben, de ha elég ügyesek vagyunk, akár lázadhatunk is a bevett normák ellen, alapjaiban írva át a történelmet.

Cselekedeteinket, elsajátított képességeinket és a többi karakterrel ápolt viszonyunkat ráadásul folyamatosan jegyzi a gép, így biztosak lehetünk benne, hogy előbb vagy utóbb minden döntésünknek lesz valami következménye…

Kapcsolódó cikkek