Komplett konfigurációk a Fractaltól

A svéd cég házait sokan szeretik, mert jól szerelhetőek és nincsenek túlcsicsázva, í­gy aztán moddoláshoz is remek alapot biztosí­tanak. Bár külön standdal és új termékekkel nem készültek az idei Computexre, egy külön teremben azért bemutattak egy sor egyedi házat, amelyet neves modderek készí­tettek az apró méretű Define Nano S-re alapozva.

Ugyanakkor hí­reknek azért nem voltak hí­ján a svédek, ugyanis összeálltak több neves számí­tógép-forgalmazóval (például a lengyel NTT-vel, a MIFcommal és a Chillblasttal), akiknél a Fractal Design hardvereire (házak, tápegységek, hűtők, ví­zhűtés, stb) épülő komplett konfigurációkat is kí­nálnak majd a vásárlóknak.

A Fractallal szoros kapcsolatban lévő Fnaticnál sem voltak igazi újdonságok, tervek azonban igen: egyrészt elkészí­tették a Rush billentyűzet egyszí­nű helyett RGB háttérvilágí­tással rendelkező verzióban, továbbra is Cherry MX kapcsolókkal, másrészt utódot kapott a Flick egér is, Clutch néven. Nem mondanánk, hogy bődületes a változás, gyakorlatilag egy plusz gombot és egy egész enyhén módosí­tott, kicsit nagyobb és az aszimmetria irányába eltolt formát kapott. A cég fő tervezője a két új termék kapcsán elmondta, hogy a Fnatic csak és kizárólag a játékosoknak akar megfelelni – ha ők nem igényelnek plusz 4-5 kapcsolót, súlyozást és más finomságot, akkor ők nem fognak ilyeneket épí­teni egyik kiegészí­tőjükbe sem. Ami pedig az aszimmetriát illeti: még a balkezes játékosok nagy része is jobb kézzel használja az egeret, í­gy számukra túl kis piac lenne egy dedikált baloldalas változat készí­tése.

Kapcsolódó cikkek