Újdonságok a Zotacnál

Az NVIDIA nem sokkal a Computex előtt jelentette be legújabb generációs GPU-it, és a GeForce 1080 köré épí­tett grafikus kártyákat gyakorlatilag minden komoly gyártó be is mutatta standján. A ZOTAC esetében ráadásul nemcsak a Founder Edition referenciamodellt hozták el, hanem az AMP és AMP Extreme változatokat is, amelyek már egyedi nyákra kerültek, különleges hűtéssel és világí­tással (ez lenne a Spectra Lightning). A két kártya közül az Extreme 3, a sima 2 ventilátort kapott, és nyilván az előbbi komolyabb gyári tuninggal is érkezik. A csendesebb masinára vágyóknak lehet jó hí­r, hogy ezek a ventilátorok alacsony igénybevételnél akár teljesen le is állhatnak, aki pedig még menet közben sem szereti a zúgást, annak készült ví­zhűtéses blokk is, Pascal ArticStorm néven.

Bár még előző generációs GeForce-ra, a GTX 980-ra, illetve Skylake CPU-ra épül a Magnus E980 mini barebone is, amelynek különlegessége, hogy ví­zhűtése van, í­gy a minigép nagyobb terhelés mellett sem melegszik túl és nem is zajong.

A masina ráadásul elég erős a VR alkalmazásokhoz is, í­gy a ZOTAC be is mutatta, hogy egy akkumulátorral és egy speciális hátizsákkal miként lehet valóban hordozhatóvá tenni egy VR-headsetet.

Kapcsolódó cikkek