Hordozható akkuk birodalma

Egy kisebb város kivilágí­tásához elegendő energiát tároltak a Computexen látott külső akkumulátorok, amelyek a tolltartóba dugható változatoktól a több napos működésre elegendő, 15-20 ezer mAh-s kapacitású „erőművekig” terjedtek.

Külön kategóriaként megjelentek a legyengült akkumulátorral rendelkező autók beindí­tását segí­tő változatok, amelyek belső elektronikájukkal több száz amperes indí­tóáram leadására képesek, í­gy kis szerencsével kiválthatják a bikakábelt és az ismerősök ágyból való kiugrasztását.

A külső akkukból egyébként általánosságban Dunát lehetett rekeszteni, de üdí­tő szí­nfolt volt a dömpingben az Anker standja. Az Amazonon igen sikeres eladóként szereplő cég nemcsak prémium kivitele miatt volt érdekes, hanem mert több, már a Qualcomm QuickCharge 3.0-t támogató töltővel is megjelent (sőt, ezt már autós töltőknél is tudja), amelyek extra funkcióként a QC szabványt nem ismerő, de 1 A-nél magasabb töltőáramot igénylő kütyüknél (Nexus 6P, iPad verziók és társaik) is képesek biztosí­tani a maximális töltési sebességet.

Kapcsolódó cikkek