Router és SSD-re optimalizált tároló a Synologynál

A FlashStation FS3017 csak az első a tajvani cég teljesen flashmemóriára épülő hálózati tárolóeszköz-családjának tagjai közül, amelyeket elsősorban az extrém magas adatigényű felhasználóknak szánnak. Az adott készülékben két Intel Xeon processzor dolgozik akár 24 darab SSD-vel párosí­tva (ezek lehetnek SATA és SAS csatolósok is), a hálózat felé pedig akár 40 GbE-es adapterekkel is csatlakozhat a 200 ezer IOPS-nál is több 4K-s random í­rási műveletre képes készülék. Persze a FlashStation FS3017 nem otthoni felhasználásra készült, inkább egy nagyvállalat központjában, adatbankokban teljesí­thet jó szolgálatot.

Közelebb áll viszont az otthoni piachoz az RT2600ac router, amely a korábbi RT1900ac utóda, és, ahogy a nevéből is látszik, 2600 Mbps-es hálózati kapcsolatot í­gér valamennyi hullámsáv kihasználása mellett. A készülék 4í—4 MU-MIMO adatátvitellel, USB 3.0 porttal és SD kártyafoglalattal is rendelkezik, az új vezérlőszoftverben pedig megjelenik a cég NAS-airól ismerős privát felhőszolgáltatás, a Cloud Station is.

Ami a hagyományosabb hálózati tárolókat illeti, az otthoni felhasználók számára lehet érdekes a DS416play, amelyben kétmagos Intel Celeron processzor található, és négy lemez mellett 225/186 MB/sec adatátviteli sebességet í­gér. A készülék egyébként a play sorozat többi tagjához hasonlóan valósidejű transzkódolásra is képes, jelen esetben egy 4K-s vagy három Full HD-s streammel tud megbirkózni egyidőben.

Kapcsolódó cikkek