Lenovo P70

Lenovo P70A Lenovo már jó ideje foglalkozik telefonok gyártásával, sőt, a Motorola telefonos részlegét is megvásárolta a Google-től, nálunk azonban csak most kezd ismertebbé válni. A P70 nevű, 5 colos kijelzővel szerelt készülék legnagyobb különlegessége a 4000 mAh-s akkumulátor, amelynek valóban többnapos üzemidőt köszönhetünk (és ezt a speciális energiakí­mélő üzemmóddal a funkcionalitást feláldozva még meg is nyújthatjuk).

A rövidebb oldalain szögletesebb, a hosszabbakon lekerekí­tett telefon HD-felbontású IPS-panellel rendelkezik, amelynél a pixelek azért már észlelhetőek, de a szí­nek és a fényerő/kontraszt teljesen rendben vannak, és tulajdonképpen ebben az árkategóriában még nem is várhatjuk el feltétlenül a Full HD kijelző meglétét sem.

A belső nyolcmagos MediaTek SoC a középkategóriában kifejezetten erősnek tűnik, és a 2 GB RAM is jótékony hatással van a teljesí­tményre – ezzel AnTuTu alatt 42 118 pontot mértünk, a GFXBench T-Rex tesztje pedig 16 fps-t produkált offscreen módban. A látszólagos teljesí­tményt egyébként jótékonyan emeli az alacsonyabb felbontású kijelző: ha a fentebb emlí­tettek ellenére egy 1920í—1080 pixeles panel került volna a telefonba, valószí­nűleg nem éreznénk ilyen gyorsnak.

Fényképezőgépből hátulra egy 13 Mpixeles példány került, sajnos csak átlagos képminőséggel, különösen a képzaj szintje az, ami túl magas, í­gy akinél a kamera képességei kiemelten fontosak, inkább keressen másik telefont magának.

Műszaki adatok
AdatátvitelWLAN. HSPA, LTE
Kijelző5″ @ 1280í—720 pixel,
IPS LCD
Memória2 GB RAM, 16 GB flash, bőví­thető
Fényképezőgép5/13 Mpixel, FHD videó
Bluetooth/GPS/FM rádió/NFCVan/Van/Van/Nincs
Egyébdual SIM kivitel, micro SIM
OSAndroid 4.4 (frissí­tés Lollipopra)
Méretek/tömeg142í—72í—8,9 mm/145 gramm

Értékelés: jó

Kapcsolódó cikkek