Sosem találja ki, hogy ki vette meg a LastPasst

A CHIP-ben is többször tesztgyőztes jelszószéfet az egyik hazai startup vásárolta fel.

A boldog tulajdonos a magyar alapítású távoli elérésekkel foglalkozó LogMeIn. A vételi ár 110 millió dollár, azaz valamivel több mint 30 milliárd forint.

A LastPass sűrű évet zár: néhány hónappal ezelőtt elég nagy botrány lett abból, hogy hackerek feltörték a szervereiket, később pedig a korábban fizetős mobil szolgáltatásukat tették ingyenessé. 

A LogMeInt a Prezivel és a Ustreammel együtt a három kirívóan sikeres, példa értékű magyar startup között tartják számon. Bár mind a három cég magyar kötődésű természetesen a globális piacon sikeresek, fő bevételeik nem Magyarországról származnak. Ami biztos: ekkora értékű felvásárlás magyar startup nevéhez eddig még nem fűződött. A LogMeIn következetesen halad az úton: 2014-ben –10 millió dollárért – a szintén a jelszavak tárolására, azonosításra szakosodott Meldiumot vásárolta fel, most pedig a sort az utóbbi időszak egyik legdinamikusabban fejlődő szolgáltatásával folytatta.


A LastPassnak több millió regisztrált felhasználója van, ezek közül sokan most aggódnak a vétel, az adataik biztonsága miatt. Talán nem véletlen, hogy a cég a változásokról a mai napon lelkesítő e-mailben értesítette felhasználóit és igyekeztek mindenkit megnyugtatni, hogy az egész tulajdonos cseréből ők csak annyit fognak észrevenni, hogy a szolgáltatás gyorsabb és jobb lesz. 

Annak idején emlékezetes tiltakozások kísérték a Minecraft (Microsoft) vagy az Oculus Rift (Facebook) felvásárlását is.

Forrás: chip