Már kapható a májusi CHIP – A PC-építés nagy kalauza

Bemutatjuk a májusi CHIP magazin legérdekesebb cikkeit és a letölthető DVD-n található értékes ajándékokat.

30 vezeték nélküli fülhallgató tesztje – Van jobb, mint az Apple AirPods

A TWS-ek (teljesen vezeték nélküli, tokban tölthető fülhallgatók) egyre népszerűbbek, így alig vártuk, hogy kiderüljön: az Apple AirPods család vagy a legújabb vetélytársai teljesítenek jobban? Megkerestük a mezőny legjobb vételét is, amely elfogadható áron kínál remek hangminőséget és hosszú üzemidőt.

headsetaa.jpg

A PC-építés nagy kalauza + trükkök, amin sokat spórolhatunk

Egy időtálló összefoglaló, amit évekig elővehet majd: egyészt mindent az alapoktól elmagyarázunk, másrészt 3 profi konfigurációt is ajánlunk a belépő szinttől a high-endig.  Segítünk kiválasztani a legjobb alkatrészeket és lefaragni a költségeket.

Elképesztő: már egy netes fénykép alapján tudják, hogy kire szavazunk

Egy kép beszédesebb, mint ezer szó: az erre trenírozott mesterséges intelligencia már egyetlen netes fotónk alapján nagyon pontosan tippel. Hogy az egyik készítőjét idézzük: bárcsak mi tévednénk! Minden az arcfelismerés legújabb módszeréről.

Új zsarolóprogram titkosítja az SSD-ket,  merevlemezeket

A bűnözők új trükkje, hogy kódolják a gépünkön az adatainkat és ha nem fizetünk nekik a feloldásáért, akkor mindent elérhetővé tesznek a neten. Nem kérdés, hogy ez mennyire kellemetlen tud lenni. Előzzük meg a baj: 5 oldalas cikkünk tökéletes útmutató ehhez – és még az is kiderül belőle, hogy létezik-e olyan forgatókönyv, amikor érdemes fizetnünk.

Segít a CHIP – szakértőink szállítják a válaszokat

A májusi CHIP-ből kiderül, hogy mire figyeljünk, ha notebookot vásárolunk (a gyorsabb processzort vagy az erősebb videokártyát preferáljuk), melyik a legjobb autós kamera, hogyan értessük meg a Gmaillel végre, hogy az egyik feladó nem spameket küld.

Otthoni net? Törjük át a gigabites határt!

A Multi-gigabites Ethernet és a Wi-Fi 6 segítségével most már tényleg turbó fokozatra kapcsolhatjuk az otthoni adatátvitelt. Mutatjuk, hogy milyen kábelek, router, hálózati adapter, NAS kell ehhez – a lehető legkevesebb pénzből.

Egy kis barkácsolás: Okos zenelejátszó a Raspberry-ből

Kedvenc mini-PC-nk rengeteg mindenre jó, például egy hangszóróval összekötve okos zenelejátszót is készíthetünk belőle. Erről szabadon streamelhetjük a zenegyűjteményünket, de zeneszerverként is üzemelhet az egész család számára.

A pendrive és a szilvalekvár – egy érdekes kísérlet otthonra (Ma is tanultunk valamit!)

Egy elázott pendrive-ot könnyen előállítható vákuumkamrába zárunk, hogy megmentsük a rajta lévő adatokat. Aztán kiderül, hogy nagyobb dolgokat is lehet így szárítani, sőt lekvárt is főzhetünk vákuummal. Kiderül az is, hogy mi a gond a nagymama lekvárjával – ezt a cikket tényleg öröm lesz olvasni.

A hónap hardvere: Ez a mobil tovább bírja, mint a vetélytársai és a töltése is villámgyors

Közel 19 óráig bírta egyetlen feltöltéssel ez a készülék, de igazából nemcsak az üzemidő vagy a kijelző az erősségei: kamerában és kezelhetőségben is a legjobbak közé tartozik – és még az ára sem vészes.

+ Szuper letölthető DVD

A CHIP DVD-jén most átadjuk a legjobb reklámmentes freeware-eket: ezekkel CPU-szakértők lehetünk, minőségvesztés nélkül hallgathatunk zenéket, kihozhatjuk a legtöbbet a videolejátszásból, átrendezhetjük a szobáinkat, a kertet, családfát készíthetünk, stresszmentesen dolgozhatunk otthonról.

CHIP DVD FAQ: Mindig friss információk a letölthető DVD-nkről.

++ Ingyen a legnépszerűbb ví­rusirtó

Olvasóink minden hónapban – kényelmes havi kódokkal – ingyen használhatják az ESET Internet Security 2021 biztonsági csomagot. De gondoskodunk az androidos mobiljának pofi védelméről is (ESET Mobile Security).

eset smart security 2021

Hol kapható a magazin?

Az újságárusoknál, benzinkutakon,  illetve nagy kedvezménnyel előfizethető nálunk. Digitális verzióban 70 ajándék magazinnal együtt a Laptapír oldalunkon. Itt 2012-ig visszamenően az összes korábbi számunk is elérhető 1490 forintos havidíjért.

ajandek magazinok

 

 

Kapcsolódó cikkek