Az egyik kedvenc kalandjátékunkat most ingyen tölthetjük le – és magyarul is játszható!

A Syberia első részének végén Kate úgy dönt, hogy nem megy vissza New Yorkba, hanem követi Hanst, és felfedezi vele a titokzatos mesebeli szigetet, Syberiát. A dolog korántsem lesz olyan egyszerű, mint amennyire azt képzelték, útjukat ugyanis számos akadály nehezíti majd.

Sokunk egyik kedvenc régi kalandjátékát a GOG akciójában most ingyen tölthetjük le, de csak július 17-én 12 óráig. Érdemes tehát ezt a linket minél előbb felkeresni. Már csak azért is, mert mostanában a világ nem kényeztet el minket színvonalas kalandjátékokkal, így egy kis nosztalgia biztos, hogy jól fog jönni. A Syberia 2 grafikája még mai szemmel sem bántó, elég hangulatos is, ráadásul – hála a rajongóknak – a játékhoz teljes magyarítás is elérhető.

Viszont ahhoz, hogy megkapjuk telepítenünk kell a GOG Galaxy appot, ami hasonlóan a Steamhez vagy a Microsoft boltjához egy közös felületen, ablakban kínálja nekünk a lehetőségeket. Ki ne utálná a sokadik ilyet, de lépjünk ezen túl gyorsan. Érdekesség, hogy az akció a Syberia első részére is vonatkozik: nekünk ezt nem sikerült már egy modern PC-n elindítani. A második rész viszont tökéletesen futott – csak a telepítése közben engedélyezzük a DirectPlay komponens beépülését (ettől nem kell tartani, csak a régi játékok igénylik, ezért nem része már a DirectX csomagnak).

Ha végeztünk a telepítéssel csomagoljuk ki a magyarítást tartalmazó fájt (Syberia2fordito.v1.01.exe), majd indítsuk el. Előtte azért érdemes gyorsan leellenőrizni a virustotal.com oldalon, hogy teljesen tiszta fájlról van-e szó. Mi ezt megtettük és igen. Utána adjuk meg a játék elérhetőségét (C:\Program Files (x86)\GOG Galaxy\Games\Syberia 2), végül bal oldalon válasszuk ki, hogy pontosan mit szeretnénk ezentúl magyarul látni: a mellékelt szövegfájlban erről minden fontos infót megkapunk. A lényeg, hogy választhatjuk, hogy csak a játékban szereplő szövegeket vagy a képekre írt szövegeket is magyarítsa a program (visszaállításra is van lehetőségünk). Ezek után csak klikkeljünk a FORDÍTÁS feliratra és máris indulhat a kaland.

Kapcsolódó cikkek