Igazi kultjátékot kapunk most ingyen, ráadásul teljes magyarí­tás is van hozzá

Hogy a piacnak jót tesz a verseny azt az Epic Games ékesen bizonyí­tja: a sokadik jó nevű játékot kí­nálják nekünk ingyen, most épp a The Wolf Among Us-on van a sor.

Komoly kultjátékról van szó, amely azonban inkább egy interaktí­v film, amelyben a történet mindig a döntéseinknek megfelelően alakul tovább. Ez a stí­lus megosztó, nem mindenki kedveli, talán a remek értékelések ellenére ezért is nem lett kasszasiker a sorozatként piacra dobott játék.

A TWAU meglepő világa az amerikai Fables képregénysorozatra épül, amelyben a mesevilág szereplőinek egy része (Hófehérke, a Béka királyfi, a Gonosz farkas, a Három kismalac és társaik) miután elűzik őket otthonukból a new yorki Fabletown negyedben telepednek le. Ehhez költséges mágiát alkalmazva emberalkot kell ölteniük. Rózsaszí­n történetre azonban senki ne számí­tson: igazi komor, sötét nyomornegyedről van szó, amelyben a borotválatlan cigizős-ivós lerobbant főhössel kell majd bűnügyeket megoldanunk vagy épp az előtörő állati ösztönét kordában tartani.

A lassan alakuló történet a végére alaposan felpörög és bőven tartogat izgalmat és meglepetéseket (szerencsére a teljes évadot megkapjuk egyben). És, ami igazán jó hí­r, hogy a magyarí­tást bezsákolva a sztorit mindenki maradéktalanul élvezheti.

A játékot innen tölthetjük le.

Érdekes hosszabb és rövidebb tesztek is elérhetők róla, ha valaki szí­vesen olvasgatna még a történetről.

Kapcsolódó cikkek