Trükkös netezés, Windows-mentő USB, álom-PC otthonra...

Megjelent a novemberi CHIP magazin, íme a részletes tartalom:

Eláruljuk, hogyan netezhet névtelenül - PC-n és mobilon is - a legújabb trükkökkel és technológiákkal. Plusz a CHIP olvasói egy évig ingyen használhatják az egyik legjobb VPN-szolgáltatást.

Kiderül, hogy mi történik a bootolás közben, hogyan elemezheti és gyorsíthatja fel ezt a folyamatot, mint a profik! Készítettünk egy komplett gépvásárlási, -építési kalauzt és segítünk tesztelni, feltörni a saját Wi-Fi-jét.

Cikkünk után gyarapodhat egy zseniális Windows-mentő USB-kulccsal és most átadunk négy különösen hasznos programot is – Önöknek ingyen!
A magazinba itt lapozhat bele.

Tökéletes PC – 80 ezer forinttól
Komplett gépvásárlási, -építési kalauz

Akár a régi gépünket fejlesztjük, akár egy teljesen újra vágyunk, ehhez most az Intel Skylake platform a legmegfelelőbb. Ez az információ azonban még kevés: ha megvan a platform, még mindig több tucat, esetenként több száz hardver közül kell kiválasztanunk a legjobb vételeket. A CHIP most rengeteg utanjárást megspórol Önnek: összeállítottunk és leteszteltünk három árkategóriában (belépőszint, középkategória, csúcs-PC), három tökéletes konfigurációt. Ezekben garantáltan nem fog csalódni.

Windows-mentő USB-kulcs
Trükkök a legjobb elkészítéséhez

Szinte miden PC tulajdonossal előfordult már, hogy a gépe váratlanul többet nem indult el. Sokszor a javítás időigényes feladat, esetleg szervizt igényel. Amire az ilyen helyzetben mindenkinek szüksége van, az egy Windows-mentő USB-kulcs. Ezekből sokféle létezik, a legtöbb azonban Linuxot futtat. A CHIP most segít elkészíteni a windowsos verziót. A folyamat nem a legegyszerűbb, de megéri a fáradtságot, mert később ezt a mentőkulcsot a legkényelmesebb használni. Főleg, hogy eláruljuk az összes buktatót és azt is, hogyan keljen át ezeken.

Így törje fel a Wi-Fi-jét!
Profi penteszt

Manapság a csapból is az folyik, hogy milyen könnyű feltörni a hálózatokat, a felhasználók mennyire óvatlanok. A nagy cégek annyiból vannak jobb helyzetben, hogy megfizethetnek profi szakembereket, akiknek az a feladata, hogy megkeressék a gyenge pontokat a rendszereikben. De ez a logika, ez a megközelítés számunkra sem elérhetetlen, ráadásul a folyamat közben rengeteget tanulunk a hálózatokról, ami később bármikor jól jöhet. Négy oldalas cikkünkben bemutatjuk, hogyan törheti fel a saját Wi-Fi-jét olcsó és ingyenes eszközökkel.

SEMMI ADATOT SENKINEK!
A PRIVÁT SZFÉRA NAGY GYŐZELME

A neten senki sincs biztonságban, de sajnos ezzel kevesen vannak tisztában. Az adatainkat ellophatják, kicsalhatják, az pedig teljesen mindennapos, hogy átadják reklámcélokra és, hogy különböző szervezetek lementik és megvizsgálják ezeket. A CHIP szuper eszközei megmutatják Önnek az elsőre megdöbbentő folyamatot, tippjeinkkel pedig megvalósíthatja a reklámok, követők és adatvesztés nélküli netezést. Teljesen legálisan! PC-n és mobilon is.

MI TÖRTÉNIK A BOOTOLÁS KÖZBEN?
A RENDSZER MÉLYÉRE ÁSUNK

A BIOS és a UEFI sokaknak rejtélyes rövidítések, a GPT-hez, az MBR-hez, a Secure Boothoz és a boot.ini-hez hasonlóan. A CHIP négy oldalas cikke most egyszerűen, jól érthetően ismerteti, hogy mi történik a bekapcsolás után egészen addig, amíg használatba vehetjük a gépet. Kiderül, hogy milyen rejtett partíción tárolják az új Windowsok az induláshoz szükséges fájlokat és, hogy mi a teendő, ha ez megsérül, hogyan lehet megváltoztatni az itt tárol beállításokat. Plusz egy zseniális fejlesztői eszközt is bemutatunk, amellyel a teljes folyamat elemezhető és a lehető leggyorsabb bootolás érhető el.

EXKLUZÍV PROGRAMOK OLVASÓINKNAK
TÖBB TÍZEZER FORINTÉRT

DriverMax 8: ez a remek program (minden Windows verzió alatt) átnézi és frissíti nekünk az összes meghajtóprogramot.

Uninstaller 2017: képes a telepítés pillanatától felügyelni a folyamatokat, majd később maradéktalanul eltávolítani még a legmakacsabb programokat is.

Online Shield VPN: csak a CHIP-olvasói, egy évig, havi 5 GB-os kerettel most ingyen használhatják az egyik legjobb VPN-szolgáltatást. A VPN segítségével anonim módon, szerverek közbeiktatásával netezhetünk, így az IP-címünk, a tartózkodási helyünk rejtve lesz. Az Online Shield további extrákat is tartalmaz (részletek a magazinban).

MovieCut 2016: videoszerkesztő, amellyel egyszerűen vághatjuk meg a mobillal rögzített videóinkat, filmeket, sorozatokat.

További kimelet témáink: 5 ok, amiért tarol az Nvidia, Tárolóháború, 5 új Skylake noteszgép és 27 bluetoothos hangszóró tesztje, XP-mérföldkövek, 5G: ha akarjuk, ha nem, 10 tipp a védett bankoláshoz

Forrás: chip

Kapcsolódó cikkek: