Máris itt a CHIP harmadik virtuális DVD-je

Kedves Olvasónk! Az alábbi rövid útmutató lépésről lépésre bemutatja, hogyan tölthető le és használható a legegyszerűbben a virtuális DVD-nk.

Friss: A júniusi CHIP magazin DVD-jét május 28-ától lehet letölteni.

Hogy olvasóinknak kényelmesebb legyen: az eDVD mellékletünk (az egyedi kód birtokában) a korábbi 40 nap helyett, ezentúl 3 hónapig lesz letölthető. Megnöveltük a letöltések számát is, amire azért volt szükség, mert az elmúlt hónapban néhány alkalommal világszinten és persze itthon is gondok akadtak az interneteléréssel – a karantén miatt óriási terhelést kaptak a hálózatok. Így már, ha esetleg az említett nehézségek okán ez elsőre nem sikerült volna minden olvasónk többször is újraindíthatja a letöltést. Windows 7 alatt az eDVD így indítható el.

eDVD a digitális CHIP-hez: a Dimagon, Digitalstandon vásárolt magazinokhoz a 06-os számtól automatikusan jár az eDVD egyedi kódja, amely a Digitalstandon a gémkapocsra kattintva letölthető. A Dimagon az ugyfelszolgalat@five-international.hu email címen igényelhető. A Laptapir.hu előfizetők az info@laptapir.hu email címen tudják igényelni.

CHIP-tipp a családi védelemhez: egy email címmel egy vírusirtó regisztrálható...

Soda PDF 11 telepítése (CHIP2020/05): néhány vírusirtó, az ESET Internet Security is tévesen riasztott a telepítőfájlra, ők hivatalosan is megerősítették nekünk, hogy ezt orvosolják. Nyugodtan telepítsétek tehát, természetesen egy komoly cég, vírusmentes programjáról van szó, ami sokat ér és csak a CHIP vásárlóinak jár egy évig ingyen.
Ha biztosak vagyunk benne (mint esetünkben is), hogy téves risztásról van szó az Internet Security főablakán az F5-öt megnyomva ideiglenesen kikapcsolhatjuk a Kéretlen alkalmazások szűrését/detektálását.

Fontos: a DVD található akciós linkek, egyedi kódok, egyedi exe fájlok megosztása, terjesztése csak a kiadó engedélyével lehetséges – ezek csak a CHIP vásárlóinak járnak ingyen. Ennek hiányában a terjesztés illegális, a letöltéseket kiszámlázzuk a megosztónak.

-----------

1. Lépés: minden magazinhoz tartozik egy egyedi kód – ezt a harmadik oldalon találjuk és az ezüst takaróréteg ledörzsölése után válik láthatóvá.

2. Lépés: Látogassunk el a dvd.chiponline.hu weboldalra majd itt – a nevünkkel és az e-mail-cí­münkkel együtt – adjuk meg az egyedi kódot, tegyünk pipát az adatvédelmi tájékoztató elé és klikkeljünk az Elküld gombra.

Ezt követően a rendszer automatikusan elküldi a megadott postafiókunkba az ESET Internet Security 2020 licenckulcsot. Ezzel a levélben és a DVD-n jelzett időpontig ingyenesen használhatjuk az egyik legjobb teljes értékű biztonsági csomagot. (Egy letöltéshez, egy e-mail-cí­mhez, egy regisztráció tartozik.)

Az ESET Mobile Security továbbra is a hagyományos módon regisztrálható a DVD felületen található kóddal (Biztonsági csomag a bal oldali menüben), az ott közzétett linken. Az alapcsomag, az ESET Antivirus ingyenes regisztrációja megszünik.

Ha már rendelkezünk feltelepí­tett ESET ví­rusvédelemmel, elég, ha a frissí­tési beállí­tásokat változtatjuk meg. A részletes útmutatót itt találjuk.

3. Lépés: A következő ablakban egyszerűen csak klikkeljünk a Letöltés gombra és (a saját beállí­tásunktól függően) vagy automatikusan elindul valamelyik korábban megadott könyvtárba a letöltés vagy meg kell adnunk a böngészőnek, hogy hova mentse az ISO fájlt.


Ha véletlen megszakadna a kapcsolat: a szerver és a modern böngészők is képesek a letöltés folytatására. Ha ez valamiért mégsem sikerülne próbáljuk újra, teljesen az elejétől indí­tani a folyamatot.

4. Lépés: a Windows Intézőben vigyük az egeret a CHIP_2020_04_DVD.iso fájl fölé, majd jobbklikkel válasszuk a Társí­tás/Windows Intéző lehetőséget. Ezután a Windows már DVD-meghajtóként látja majd az ISO fájl, csak klikkeljünk CHIP-DVD ikonra.


Eltávolí­tás: a Windows Intézőben a DVD-meghajtó fölé vigyük az egeret majd jobbklikkel válasszuk a Kiadás opciót.


Kérdés, probléma esetén kérjük í­rjon az elofizetes@mediacity.hu email cí­mre – a gyors ügyintézés érdekében a magazinban található egyedi kódot ilyen esetekben mindig küldje el nekünk a levélben.
Forrás: chip