Gyújtsuk be az Android rakétáit! Már kapható a júniusi CHIP

1. Gyújtsuk be a mobilunk rakétáit! Maximális gyorsaság és többszintű, erős védelem Androidon

 
A legjobb tippek és trükkök, beállítások 8 oldalon: ezekkel a készülékünk épp olyan gyors lesz, mint az első napon. Kipucoljuk a lefoglalt memóriát, töröljük a rejtett és megtelt tárolókat, egy ravasz módszerrel tizedére csökkentjük a fotók méretét. Kiderül az is, hogyan netezhetünk védetten, teljesen anonim módon (VPN), hogyan érhetjük el egyszerűen mobilról az otthoni gépünket.

 

 

 

2. Így költöztetik a Windowst új gépre a profik!

 
Egy teendőlista és két zseniális program kell hozzá. Ha ez megvan, akkor minden zökkenőmentes lesz. De, ami igazán cseles: a korábbi gép virtuális formában élhet velünk tovább, így a hibalehetőség, hogy bármit elfelejtsünk teljesen kizárt. Exkluzív ajándék csak a CHIP olvasóinak (9600 Ft): az egyik legjobb program az új gépre költözéshez. Egyszer biztos, hogy mindenkinek szüksége lesz rá…


3. A legjobb külső SSD-k és nagyméretű USB-kulcsok

 
Mind szeretjük a külső tárolókat, de a legjobb, hogy már ezekben is megfizethetők a gyorsabb és ellenállóbb SSD-k. Tesztünkben 25 hordozható, USB-s SSD-t és ugyanennyi legalább 64 GB-os pendrájvot hasonlítottunk össze. Mutatjuk a sebességbajnokot 900 MB/s-os teljesítménnyel, a legjobb vételeket, a biztonsági másolatokhoz tökéletes kedvező árú modelleket és egy szuperbiztonságos, ujjlenyomat-azonosítós kulcsot is.

 


4. Nagy Antihekker kézikönyv minden PC-snek – ezzel kezdőként is sikeresen védekezhetünk

 
Most, hogy sokan otthonról dolgoztak (és ez még könnyen megismétlődhet) a hekkerek a jelszavainkért és az adatainkért minden aljas trükköt bevetettek. A CHIP átfogó kalauzából (6 oldal) a kezdők is gyorsan elsajátíthatják, hogy mi kell a hatékony védekezéshez. Mutatjuk, hogyan ellenőrizzük a portokat, állítsuk be a tűzfalat, blokkoljuk a szkripteket, makrókat. Plusz egy hekkerszótár is a CHIP-ben: a rejtélyes rövidítéseket érthetően elmagyarázzuk.


5. 30 bluetoothos hangszóró tesztje – találtunk egy biztos befutót

 
A hordozhatóságot és a hangminőséget nem könnyű kombinálni, de a CHIP tesztgyőztese nagy hangerőn is meglepően szépen szól, sokáig bírja egy feltöltéssel és még vízálló is. Cikkünk után a népes mezőnyből olvasóink is könnyen ki tudják majd választani a nekik leginkább megfelelő modellt.

 

 

 

6. A magyar oprendszer története – van, amiben előzzük a világot

 
Bizony ilyen is van, méghozzá nem is akármilyen! A rendszeresen frissített, ingyenes, honosított programokat is kínáló OS-ben például a világon elsőként lett alapértelmezett a népszerű SMPlayer médialejátszó és a qBittorent. Cikkünkben a frissítéséhez és a magyar nyelv teljes támogatásához kötődő további előnyök, érdekességek.


7. Mik azok a qubitek és hogyan működnek? – Utazás egy lebilincselő világba

 
A kvantumszámítógépek felforgatják a világot, de még mindig keveset tudunk róluk, pedig a fejlesztések már az összes fejlett országban gőzerővel zajlanak. Aki itt előnyre teszt szert, az könnyen lehet, hogy uralja majd a következő évtizedet. Összefoglaltuk érhetően, hogyan működik egy ilyen gép, mi az alapja, mire használják őket, miért nem robbantak még be.

 

8. Gyors megoldás a jelszógondokra – a böngésző széfje elég biztonságos?

 
Mennyire kell egy jelszónak 2020-ban összetettnek lennie? Miért tévednek sokan ezügyben? Elég biztonságos, ha a böngésző menti a jelszavainkat? Nos, 10 jelszószéfet és böngészőt teszteltünk le alaposan – kiderül, hogy melyikben bízhatunk.


9. Retró C-64 melléklet: A joystik aranykora és a crackerek világa

A 80-as évek sztárjai a Quickshotok voltak, de a profik mással Decathlonoztak – mutatjuk, hogy mi tette drágává, de jóval starpabíróbbá a topmodellt. Újabb két oldalon pedig egy elképesztő világba tekintünk be: a crackerek először csak a másolásvédelmeket törték fel, de később ebből olyan programozói versengés lett, ami a végsőkig és még azon is túlhúzta a Commodore 64 képességeit. Ki ne emlékezne az Eagle Soft sasmadarára floppyval a csőrében zseniális zenékkel? És ez a szintér még ma is aktív.

 

 

10. Valóra válik az Intel rémálma – És még csak nem is az AMD méri rájuk a csapást

 
Addig-addig gyártotta partnereinek a processzorokat a tajvani bérgyártó, míg ő lett a folyamat legnagyobb szakértője. Összefoglaltuk, ami még pár éve is teljesen elképzelhetetlen lett volna: hogyan lett az 5 nm ura a cég, melyik amerikai óriás pártolt máris át hozzájuk, ha megkésve is, de mivel készül visszavágni az Intel.


+ Szuper letölthető DVD – értékes ajándékokkal

 
A júniusi CHIP vásárlói ajándékba kapják az egyik legjobb driverfrissítő 1 éves licencét (10 600 Ft). A Driver Easy Pro roppant hasznos: megkeresi nekünk minden hardverünkhöz a legújabb meghajtóprogramot. Illetve ugyancsak ingyen telepíthetik a PCTrans Prót, amely egy profi célszerszám, ha új PC-re költöztetnénk a Windowsunkat – Lifetime licenc 6900 Ft értékben. Digitális verzióban egy kiemelten népszerű 2020-as IPM magazin is található a DVD-n (1290 Ft).

 

 

++ Ingyen a legjobb ví­rusirtók és egy megújult biztonsági csomag
 
Olvasóink minden hónapban – kényelmes havi kódokkal – ingyen használhatják az ESET Internet Security 2020-at és a G Data biztonsági csomagját. De gondoskodunk az androidos mobiljának pofi védelméről is (ESET Mobile Security). Csak ezek a programok a CHIP árának a másfélszeresét érik.

 

Hol kapható a magazin?

Az újságárusoknál, benzinkutakon, szupermarketekben, illetve nagy kedvezménnyel előfizethető nálunk. Digitális verzióban (11 ajándék magazinnal együtt) a Laptapír oldalunkon.

Köszönjük a figyelmet!

Kapcsolódó cikkek