Gyors és biztonságos otthoni hálózat – Még kapható a májusi CHIP!

1. Gyors és biztonságos otthoni WLAN – átfogó kalauz a profik trükkjeivel


Az otthoni hálózattal két gond szokott lenni: lassú és sérülékeny. Pedig most, hogy sokat (sokan) vagyunk otthon egy erős, stabil, kellően védett hálózatra igazán nagy szükség van.
A jó hír, hogy a CHIP kalauzával most Ön is a legnagyobb sebességre kapcsolhatja az otthoni WLAN-ját és, ami még ennél is fontosabb: közben a biztonsági réseket is bezárhatja. A legtöbb trükk egy forintjába sem kerül majd, de kitérünk azokra az esetekre is, amikor a fejlesztést már nem lehet elkerülni.2. 40 fej- és fülhallgató nagytesztje – A legjobb vételek

 


A home office terjedésével sokaknak vált égetővé egy jó modell beszerzése. A CHIP-ből most kiderül, hogy melyik bluetoothos, zajszűrős fejhallgatóval járunk a legjobban és az Apple AirPodot is összehasonlítottuk 19 további kompakt fülhallgatóval. Egy biztos, ha vásárlás előtt áll cikkünk után biztos kézzel válszthat.


3. Ez a processzor tartja most lázban a világot

Eredetileg csak kutatási célokra szánták, de ez gyorsan megváltozott. A nyílt forráskódú projektben az AMD, a Microsoft, a Google és az Nvidia is komoly lehetőségeket lát. Mutatjuk hogyan működik, mi a nagy előnye, ki, mire használja máris, mikor találkozhatunk a gépünkben vele.

4. Mindig fitt Windows – Így már nekünk is elérhető lesz!

Létezik a drága, Pro verziónak egy egyedi szolgáltatása, ami lehetővé teszi, hogy ne szemeteljük feleslegesen tele az oprendszerünket. Mutatjuk, hogyan működik ez a hasznos funkció a Home kiadással is.

5. Így kerüljünk el minden adatvesztést! PC-n, mobilon, tableten!

Biztonsági mentésre mindenkinek szüksége van, de a nagy cégek szeretik ránk erőltetni a saját (drága és felhőalapú) megoldásaikat. Néhány zseniális ingyenes programmal azonban minden fájdalmas adatvesztést elkerülhetünk – legyen szó PC-ről, táblagépről, mobiltelefonról. Az összes program megtalálható a letölthető DVD-nken.

6. Megfizethető áron a legjobb monitorok

Nem kell egy vagyont kiadnunk egy jó minőségű monitorért, már a középkategóriában is találunk remek vételeket. 20 modellt teszteltünk le profi felszerelt laborunkban, majd rangsoroltük őket. Röviden összegezzük, hogyan teljesítettek képminőségben, csatlakozókban, milyen nagy különbségeket mértünk a fogyasztásukban.

7. Retró-melléklet: a C64 programozása gyerekjáték olvashattuk a hirdetésekben. És kivételesen igazuk is volt!

Egy újabb lebilincselő C64-es összefoglaló, amiben visszatekintünk a legendás BASIC parancsokra, a magasabb színtű Pascalra, majd végül a profik csodafegyverére, a gépi kódra. Kiderül az is, hogy mit csúfoltak spagetti-kódnak, hogyan segített a cégnek egy 16 éves srác, miért válhatott legendássá a gép kézikönyve.

8. Okosotthon: az első lépések

Talán meglepő, de nagyon kicsiben, kevés ráfordítással is belekósolhatunk a mobilról vezérelt lámpák vagy konnektorok, kapcsolók világába, hogy aztán ezt a rendszert később a lehetőségeink szerint bővítsük. A CHIP felvázolja, hogyan indulhatunk el, így mindenki könnyedén megteheti az első képéseket – és mutatjuk azt is, hogy a bonyolultabb megoldások mikre képesek.

9. PC Guru melléklet: Doom Eternal és Resident Evil 3

A sötétség fejedelme visszatért és a PC Guru tesztelői gyorsan össze is foglalták miért kicsit felemás a Doom Eternal, illetve további két oldalon a széria sikerének mérföldköveit is bemutatják (Tizehét évnyi pokoljárás). Még ezt is lehet fokozni a Resident Evil 3 újragondolásával, valamit megtudhatjuk azt is milyen élmény egy monitor, ahol két 27 colos képernyőt passzíroztak össze.

10. Valóban biztonságos jelszó minden fiókunkhoz

Mivel egy közepesen bonyulut jelszó 2020-ban már néhány óra alatt feltörhető, ezért a jelszószéfeket ma már képtelenség megkerülni. Szerencsére a legjobb ingyenes és nyílt forráskódú program az utóbbi időben sokat fejlődött. Mutatjuk a Firefox használók, hogyan menthetik ki a KeePassXC-be a rókával (kevésbé biztonságosan) mentett jelszavaikat, majd szinkronizálhatják ezt az androidos mobiljukkal, többféle böngészővel.

+ Szuper letölthető DVD – értékes ajándékokkal

Csak a CHIP vásárlói ingyen regisztrálhatják a Soda PDF 11 (17 000 Ft/1 év) és a Soundstage 2020 programokat. Utóbbival bármilyen filmet térhátású hangokkal élvezhetünk és még a sztereó hangzást is döbbenetesen feljavítja, előbbi pedig az egyik legprofibb PDF szerkesztő rengeteg hasznos funkcióval – ezeket az Adobe Reader nem tudja.

++ Ingyen a legjobb ví­rusirtók és egy megújult biztonsági csomag

Tudta, hogy a CHIP olvasói minden hónapban – kényelmes havi kódokkal – ingyen használhatják Magyarország legnépszerűbb biztonsági csomagját, az ESET Internet Security 2020-at? De biztonsági csomagunk része még a G Data Internet Security (szintén havi ingyenes kódokkal) és az androidos mobiljának pofi védelméről is gondoskodunk (ESET Mobile Security). Csak ezek a programok a CHIP árának a másfélszeresét érik.

És még további 5 programot, VPN tippet is átadunk/bemutatunk, amelyekkel valóban anonim módon követők nélkül netezhet, fájlokat, mappákat, akár az egész partí­ciót is titkosí­thatja, a felhőben is védett lehet.

 

Hol kapható a magazin?

 

Az újságárusoknál, benzinkutakon, szupermarketekben, illetve nagy kedvezménnyel előfizethető nálunk. Digitális verzióban (11 ajándék magazinnal együtt) a Laptapír oldalunkon.

 

 
Köszönjük a figyelmet!
Kapcsolódó cikkek