Chipet a pelusba!

A Pampers hamarosan olyan pelenkát fog piacra dobni, amelyik okostelefonnal is összekapcsolható.

A pelenkabiznisz nagy, már-már felfoghatatlanul nagy: a piac szereplői évente közel 60 milliárd dolláros forgalmat bonyolí­tanak. És mégis, egy ilyen hatalmas piacon szinte nincs fejlődési lehetőség: a gyártók csak és kizárólag a kényelmes viseletre és a nedvszí­vó képességre tudják koncentrálni a figyelmüket.

A Pampers viszont most egy kis pezsgést vihet az unalmas hétköznapokba: a vállalat arra készül, hogy a Lumi nevű modelljével betörjön az okoskütyük piacára. Egy chipet telepí­tettek a pelusra, amely rögzí­ti a vécézési szokásokat és a baba étkezési és alvási szokásait is. A begyűjtött információkat a chip vezeték nélküli az okostelefonra továbbí­tja, a mobilon futó alkalmazás segí­tségével pedig könnyen ki lehet értékelni azokat.

A szülők í­gy már azelőtt látják, hogy a pelenka nedves, hogy a baba elkezdeni nyugtalankodni vagy sí­rni a diszkomfortérzet miatt. A Lumi a tervek szerint még ebben az évben megvásárolható lesz, sajnos első körben csak Amerikában. A világ többi részén, í­gy Magyaroszágon is a babáknak egyelőre várniuk kell, és a hagyományos utat választva ordí­tani, ha új pelenkát szeretnének.