Így vehetsz szinte féláron Windowst!

Már kapható a novemberi CHIP magazin – mutatjuk a részleteket.

Végre azt csinálja majd a Windows és a PC-nk, amit szeretnénk

Biztos, hogy mindenki kacérkodott már a Registry szerkesztésével, de a kellő tudás hiányában végül ehhez nem kezdett hozzá. A novemberi CHIP-et érdemes lesz akár félretenni is: címlapsztorink szakzsargon nélkül mutatja be a témát és ez az a tudás, amely egyhamar nem fog elavulni. Kiderül majd, hogy mire kell figyelnünk és, hogy gyorsan és egyszerűen is megkönnyíthetjük az életünket.

Ehhez a legjobb tippeket is átadjuk: ezekkel az apró bejegyzésekkel gyorsabb lesz az indítás, a kikapcsolás, rejtett funkciókat érhetünk el, kézben tarthatjuk a frissítéseket, kisöpörhetjük a felesleges eszközöket a Windowsból.

Maradjon csak az, ami nekünk kell, nem pedig az, amit a Microsoft szeretne reklámozni. A neten sok téves információ is kering: felfedjük a nagy Registry-átverést is.

Márkás PC-k és alkatrészek az új eszközök árának töredékéért – Windows szinte féláron

Mindenki szereti a vadonatúj, drága és bivalyerős hardvereket, ugyanakkor kevesen engedhetjük meg ezeket magunknak – a neten viszont kifoghatunk rengeteg jó vételt a használt piacon, ezért egy külön cikkben most áttekintjük, hogy hol találjuk ezeket a jó vételeket és milyen buktatók jöhetnek szembe.


A terület egyik szakértőjét is kifaggattuk, így olvasóink az egyik legérdekesebb téma, a neten olcsón, de legálisan kapható Windowsok és egyéb szoftverek kapcsán is okosabbak lesznek (mutatjuk azt is, hol szerezhető be szinte fél áron a Win7, Win10, az Office például).

Így rejtőzhetünk el teljesen a neten: 14 VPN szolgáltató megatesztje

Sokan megismerkedtek már azzal, hogy mire használható a VPN kapcsolat, szolgáltatás. De ezen felül magyar nyelven nem sok további segítséget kapunk. A CHIP hiánypótló tesztjéből kiderül: valójában mire jó a VPN, és mire csapnivaló, illetve az is, hogy melyik szolgáltató kínál gyors és valóban biztonságos megoldást. Fontos a jó választás, mert még nagy nevű cégek is felsültek a megmérettetésben.Egy gyolyóálló böngésző 2019-re! Ez elhárítja a támadásokat és megvédi a pénzünket

A CHIP átad egy saját böngészőt, amelyet egy német gyártóval, az Abelssofttal közösen fejlesztett ki. Ezzel biztonságosan intézhetjük a netes bankolást és az online vásárlásokat. Sőt! Védett böngészésre is használhatjuk, mert minden munkamenet végén az összes előzményt, a sütiket, a követőket is törli.

Készítsünk egy mini-OS-t az USB kulcsunkra – erről bármikor bebootolhatunk egy jól felszerelt, biztonságos oprendszert

Segítünk elkészíteni és a szükséges programokat át is adjuk hozzá a DVD-nken. Így pár perc és mindennel végeztünk is! Ezek után már csak csatlakoztatni kell és az összes PC-n működik (amelyik képes USB-ről bootolni).

További extra: egy beépített szolgáltatásnak hála a saját hálózatunkat is bárhonnan elérhetjük vele biztonságosan. A szuperkulccsal akár adatokat menthetünk a lerobbant PC-nkről vagy bármelyik bajbajutott gépről, sos használatot kapunk, illetve idegen gépeken is kényelmesen és biztonságosan dolgozhatunk.

Röviden, amit még feltétlen ajánlunk a magazinból:

– Meghirdettük év végi nagy előfizetési akciónkat is: az előfizetés mellé most akár 256 GB-os USB-kulcsot is kérhetsz összesen 35%-os kedvezménnyel. Részletek a magazinban.

– Áttörés az új GeForce RTX 2080? Teszt 4 oldalon.

Router funkciók a XXI. századra – erre képesek az új firmware-ek!

– Mutatjuk hogyan lehet lakásunk, házunk biztonságát növelni okos eszközökkel

– Az új videokártyák a raytracinggel vágnak fel: érthetően elmagyarázzuk mi is ez, hogyan működik, fontos-e nekünk


+ ingyen vírusvédelem több PC-re, mobilra

A CHIP vásárlói ingyen használhatnak két díjnyertes vírusirtót, biztonsági csomagot (ESET Internet Security, G DATA IS). Csak ezek a magazin árának másfélszeresét érik.

Vagy ennél sokkal többet is, ha csak egyszer is megóvják a rendszerét, az idejét, a pénzét, fontos adatait.

A november CHIP már kapható az újságárusoknál, a szupermarketekben, a benzinkutakon, a digitális terjesztőknél – vagy (a postaköltséget megspórolva) megrendelhető tőlünk.
Forrás: chip