A felhők felett mindig kék az ég – vállalati telekommunikációs tendenciák

A munka és az üzlet világát ma már a millenniumi generáció uralja. Ez a generáció egy dolgot nem tud elfogadni: a kötöttségeket. A munka világában ezzel kapcsolatban a két legérzékelhetőbb tendencia: a mobil munkavégzés és a távmunka. (Szponzorált tartalom)

Munkahelyünk a nagyvilág

A munka és az üzlet világát ma már a millenniumi generáció uralja. Ez a generáció egy dolgot nem tud elfogadni: a kötöttségeket. A munka világában ezzel kapcsolatban a két legérzékelhetőbb tendencia: a mobil munkavégzés és a távmunka.

A „millennium shift" igényeit a VoIP technológia és az IP telekommunikáció tökéletesen leköveti. Egy felhő alapú alközponttal nem jelent gondot a távmunka. Az otthon dolgozó kollégák bejelentkezhetnek a vállalati telefonközpontba, mellékük ott csörög ki, ahol éppen vannak. A több telephelyes cégek egyetlen telefonközponti megoldáson keresztül kommunikálhatnak, melybe integrálhatók a külföldi leányvállalatok, fiókirodák is, sőt a mobil telefonokra is kiterjeszthető a rendszer.

A felhő alapú alközpont bevezetése növeli ez elérhetőséget és gyakorlatilag nullára csökkentheti az elvesztett hívásokat. Előre beállítható, hogy két-három csöngetés után a fel nem vett hívást egy másik kollégához, vagy mobiltelefonra továbbítsa a rendszer. A csengetési csoportok beállításával a hívás egyszerre több helyen, vagy késleltetve egymás után több helyen csöröghet.
Integrált vállalati megoldások

Manapság a különböző rendszerek együttműködése teremti meg a hatékony munkavégzést. Az ember ideje általában a legértékesebb, ezért érdemes „helyettesítő" műveletekkel kiváltani. Egyre elterjedtebb tendencia a VoIP rendszerek más vállalati alkalmazásokkal történő összekapcsolása. A jelenleg zajló, SaaS megoldások bevezetését ösztönző magyarországi EU-pályázatok várhatóan erősítik majd ezt. Leggyakrabban CRM és vállalatirányítási rendszereket kell az IP-telefon rendszerrel összekapcsolni.

Ehhez kínálnak megoldást a jelenlegi webes rendszerekhez tartozó API (Application Programming Interface) kapcsolatok. Ezek segítségével köthetők össze különböző feladatokat, szolgáltatásokat nyújtó rendszerek, például CRM, ERP, dokumentumkezelő rendszerek és most már a VoIP rendszerek is.

A CRM rendszerből történő egy-gombos tárcsázás funkció lehetőséget biztosít az ügyfelek egyszerű, gyors tárcsázására. A kattintás után a felhasználó VoIP telefonja elkezd csengeni (egyes készülékek esetén a csengetésre sincs szükség, azoknál automatikusan bekapcsol a kihangosító funkció), majd a kagylót felvéve azonnal indul automatikusan az ügyfél tárcsázása. Amint az ügyfél felveszi, úgy kezdődhet is a beszélgetés.

A másik gyakori igény a VoIP rendszerek és a CRM rendszer között a hívásadatok, rögzített beszélgetés átadása a CRM rendszer számára. A funkció lehetőséget biztosít az ügyféllel folytatott beszélgetés után a CRM rendszerben az ügyfélhez tartozó adatlap napló/események részének automatikus kitöltésére. A híváshoz tartozó adatok, mint például a hívást indító felhasználó, a hívott szám és beszélgetés hossza rögzítésre kerülnek, illetve opcionálisan csatolásra kerülhet a rögzített beszélgetés is. (Amennyiben ennek a jogi feltételei megvannak.) Ilyen módon a felhasználónak legfeljebb pár szóban kell csak kézzel rögzítenie, hogy a beszélgetés miről is szólt.

A VoIP technológiára épülő felhő alapú integrált telekommunikációs megoldások számtalan lehetőséget biztosítanak az üzleti folyamatok hatékonyságának növelésére, a költségek csökkentésére.

Részletek a Frissítés telekommunikációs blogon.