Komplett konfigurációk a Fractaltól

A skandináv Fractal Design új terméket ugyan nem hozott a Computexre, de kiállított egy sor érdekes, Define Nano S alapú moddolt gépet.

A svéd cég házait sokan szeretik, mert jól szerelhetőek és nincsenek túlcsicsázva, így aztán moddoláshoz is remek alapot biztosítanak. Bár külön standdal és új termékekkel nem készültek az idei Computexre, egy külön teremben azért bemutattak egy sor egyedi házat, amelyet neves modderek készítettek az apró méretű Define Nano S-re alapozva.


Ugyanakkor híreknek azért nem voltak híján a svédek, ugyanis összeálltak több neves számítógép-forgalmazóval (például a lengyel NTT-vel, a MIFcommal és a Chillblasttal), akiknél a Fractal Design hardvereire (házak, tápegységek, hűtők, vízhűtés, stb) épülő komplett konfigurációkat is kínálnak majd a vásárlóknak.

A Fractallal szoros kapcsolatban lévő Fnaticnál sem voltak igazi újdonságok, tervek azonban igen: egyrészt elkészítették a Rush billentyűzet egyszínű helyett RGB háttérvilágítással rendelkező verzióban, továbbra is Cherry MX kapcsolókkal, másrészt utódot kapott a Flick egér is, Clutch néven. Nem mondanánk, hogy bődületes a változás, gyakorlatilag egy plusz gombot és egy egész enyhén módosított, kicsit nagyobb és az aszimmetria irányába eltolt formát kapott. A cég fő tervezője a két új termék kapcsán elmondta, hogy a Fnatic csak és kizárólag a játékosoknak akar megfelelni - ha ők nem igényelnek plusz 4-5 kapcsolót, súlyozást és más finomságot, akkor ők nem fognak ilyeneket építeni egyik kiegészítőjükbe sem. Ami pedig az aszimmetriát illeti: még a balkezes játékosok nagy része is jobb kézzel használja az egeret, így számukra túl kis piac lenne egy dedikált baloldalas változat készítése.Címkék:Computex 2016