Már kamerából is fordít magyarra a Google Fordító

A Google egyik legjobb szolgáltatása, a külföldi tájékozódást nagymértékben megkönnyítő Fordító egy ideje működik magyar nyelven is.

Azonban a kamerás verzióját egészen mostanáig nem lehetett használni anyanyelvünkön - pedig ennél hasznosabb funkció az ázsiai országokban nincsen, hiszen hiába tud a Google kínairól magyarra fordítani, ha a táblán lévő jelek beírása a magyar ember számára felér egy lehetetlen küldetéssel. Nos, a Google szerencsére most már orvosolta a hiányosságot, hiszen augusztustól a kamerás fordító 20, a hangos változat pedig 32 új nyelvet ismer, és mindkét listában megtalálható a magyar is.
Vagyis most már elég, ha csak ráirányítjuk a kamerát a lefordítandó táblára, étlapra, utcanévre stb., a Google szerverei pedig pillanatok alatt megmondják a magyar megfelelőt, ráadásul olyan tálalással, amely a megszólalásig hasonlít az eredeti környezetre. Vagyis, ha kék alapon fehér betűs táblát fordítunk, akkor az eredmény is kék alapon fehér betűvel fog megjelenni. A Google Fordító kamerás verziójának nagy előnye ráadásul, hogy offline is működik (feltéve, hogy a kérdéses nyelvet korábban már letöltöttük a telefonunkra).
Forrás: chip