Még kapható a júliusi CHIP magazin!

A júliusi CHIP magazin még kapható az újságárusoknál és a digitális shopokban!

Digitális terjesztőink: Dimag, DigitalStand, ÚjsságosStand
Előfizetés: CHIP ügyfélszolgálat

Kiemelt témáink:

Tökéletes beállítások minden hardverhez

Mobilok, routerek, tabletek, monitorok, wi-fi eszközök... Meglepő, de a gyári beállítások gyakran nem a legjobbak, sőt! Néha kifejezetten rosszak. A CHIP-pel most kijavíthatja ezeket és kihozhatja a legtöbbet hardvereiből.

Vírusrisztás? Csak semmi pánik!

Mind ismerjük a biztonsági csomagok, böngészők, oprendszerek felugró ablakait. Ezek a frászt hozzák a felhasználóra és gyakran minimális információt közölve tőlünk várják a felelősségteljes döntést (amitől aztán akár a komplett rendszer is működésképtelenné válhat). A CHIP most segít önnek megfejteni a rejtélyes hibaüzeneteket, hogy mindig a megfelelő választ adhassa.

Windows 10 - az utolsó teszt

Kell nekünk a Windows 10? Úgy tűnik, hogy a Microsoft új rendszere a sikeres Windowsok sorát folytatja majd, de a CHIP olvasói ezt eldönthetik a saját tapasztalatuk alapján is! A CHIP most elárulja, hogyan tesztelje rizikómentesen, a meglévő rendszere mellett az új Windowst - még az utolsó pillanatban, a megjelenés előtt.

A 100 legjobb app a mobiljára

Több mint 3 millió app közül kell a mobiltulajdonosoknak a legjobbakat megtalálniuk - ez szinte lehetetlen. Főleg, ha igazi gyöngyszemekre vágyunk, hiszen ezek nem kerülnek fel az app boltok toplistáira. A CHIP most átvágta magát az app dzsungelen és ajánlja önöknek a leghasznosabb programokat.

Profi hálózat a konnektoron keresztül

A Powerline eszközök itthon még kevésbé népszerűek, de a fejlettebb piacokon a gyártók már egyre több eszközzel képviseltetik magukat és felhasználók is alaposan meggondolják a konnektoron át vezetett hálózat előnyeit. Cikkünnkben bemutatjuk a WLAN hálózat gyors és stabil alternatíváját és teszteltünk 13 powerline adaptert, így olvasóink tudni fogják mely eszközök teljesítenek a legjobban.

Szuper mini-PC - 15 ezer forintért

Hónapok óta kiemelten foglalkozunk a világ legkisebb PC-jével, amely alig nagyobb, mint egy bankkártya és mégis bámulatos dolgokra képes. A CHIP sorozatából lépésről lépésre kiderül: pontosan milyen alkatrészekből áll ez a hardver, milyen oprendszerek létezek hozzá, hogyan telepítsük, melyek a legjobb programok rá, hogyan faraghat zseniális médialejátszót, webservert, NAS-t belőle, hogyan vezérelje a távolból, milyen vetélytársai vannak.

Új Google mobil? Ezzel legózunk jövőre?

A Google az android után újabb forradalomra készül: a fejükbe vették, hogy elkészítik és piacra dobják az alkatrészenként összeállítható, fejleszthető okostelefont. A projet már igen előrehaladott állapotban van, egy kisebb piacon már meg is kezdődött a bevezetése. A CHIP minden részletet elárul az eszközről, amely vagy az év bukása lesz vagy egy újabb zseniális húzás a Google-től.

Így lesz felesleges a Windows?

A Linux mindig is gyors és stabil volt, de a kezelésével akadtak gondok. A legfrissebb Ubuntu bebizonyítja, hogy egy Linux kezelése is lehet gyerekjáték, így most nagyon könnye ezt az új verziót megszeretni. A magazinban végigvesszük a telepítés lépéseit, az őj funkciókat, a DVD-nkről pedig telepíthetik a 15.04-es Ubuntut.

 

További érdekességek:

10 hasznos NFC-funkció

Az eszközökben már ott lapul az új technológia, de sokan még nem tudják, hogy mire is lesz ez jó - eláruljuk

A jövő adathalózatai

Mivel egyre több és több eszköz igyekszik kommunikálni, a vezeték nélküli hálózatokat teljesen újra kell tervezni

Steamelés Plex Media Serverrel

Mindenre képes, mindenben sikeres - az ingyenes médiakiszolgáló minden eszközt ellát képekkel, videóval, zenével

Processzor- és videokártya-kalauz

Folyamatosan törnek az élre a Broadwell processzorok, amelyek kiválóan alkalmasak extrémvékony noteszgépekhez

 

Kiemelt programok a CHIP DVD-n:

Ashampoo Media Sync & Clipboard Organizer 4

Fizetős teljes verziók ingyen - csak a CHIP olvasóinak

A leggyorsabb, legstabilabb oprendszer

32 és 64 bites változatban is a DVD-n + minden a telepítéshez, rizikómentes próbához.

A hónap legjobb freeware-i és friss programjai

Luxuskereső, profi videokonverter, helyfoglalás-elemző, egyszerű stresszteszt, egyedi kémprogramirtó, univerzális titkosító, zseniális animgifszerkesztő...

Nagy nyári játékcsomag

A CHIP összegyűjtötte a legjobb F2Play játékokat. Válogatásunkban csupa érdekesség: csapatos lövöldözés, Blizzard hősök, saját tervezésű gyilkológépek, kártyajáték és végül egy igazi telitalálat, amelyet 97 százalékra értékelt többezer tesztelő.

Profi vírusirtás - csak ezekkel az eszközökkel!

A vírusirtók jelzéseihez kapcsolódóan egy kisebb csomag is helyet kapott a DVD-n: ebben megtalálható két rootkit kereső, eltávolító alkalmazás (az egyik a kényelmet szeretőknek a másik a haladó felhasználóknak), két komplett rendszermentő eszköz és egy extrém módon biztonságos böngésző is.

 

 

Forrás: chip