Lenovo P70

Nálunk még inkább csak a notebookokról ismerjük, de a Lenovo a világ egyik legnagyobb mobilgyártója is. Egy középkategóriás modelljüket próbáltunk ki.

Lenovo P70A Lenovo már jó ideje foglalkozik telefonok gyártásával, sőt, a Motorola telefonos részlegét is megvásárolta a Google-től, nálunk azonban csak most kezd ismertebbé válni. A P70 nevű, 5 colos kijelzővel szerelt készülék legnagyobb különlegessége a 4000 mAh-s akkumulátor, amelynek valóban többnapos üzemidőt köszönhetünk (és ezt a speciális energiakímélő üzemmóddal a funkcionalitást feláldozva még meg is nyújthatjuk).

A rövidebb oldalain szögletesebb, a hosszabbakon lekerekített telefon HD-felbontású IPS-panellel rendelkezik, amelynél a pixelek azért már észlelhetőek, de a színek és a fényerő/kontraszt teljesen rendben vannak, és tulajdonképpen ebben az árkategóriában még nem is várhatjuk el feltétlenül a Full HD kijelző meglétét sem.

A belső nyolcmagos MediaTek SoC a középkategóriában kifejezetten erősnek tűnik, és a 2 GB RAM is jótékony hatással van a teljesítményre - ezzel AnTuTu alatt 42 118 pontot mértünk, a GFXBench T-Rex tesztje pedig 16 fps-t produkált offscreen módban. A látszólagos teljesítményt egyébként jótékonyan emeli az alacsonyabb felbontású kijelző: ha a fentebb említettek ellenére egy 1920×1080 pixeles panel került volna a telefonba, valószínűleg nem éreznénk ilyen gyorsnak.

Fényképezőgépből hátulra egy 13 Mpixeles példány került, sajnos csak átlagos képminőséggel, különösen a képzaj szintje az, ami túl magas, így akinél a kamera képességei kiemelten fontosak, inkább keressen másik telefont magának.

Műszaki adatok
Adatátvitel WLAN. HSPA, LTE
Kijelző 5" @ 1280×720 pixel,
IPS LCD
Memória 2 GB RAM, 16 GB flash, bővíthető
Fényképezőgép 5/13 Mpixel, FHD videó
Bluetooth/GPS/FM rádió/NFC Van/Van/Van/Nincs
Egyéb dual SIM kivitel, micro SIM
OS Android 4.4 (frissítés Lollipopra)
Méretek/tömeg 142×72×8,9 mm/145 gramm

Értékelés: jó

Forrás: chip