Galaxy S6 és S6 Edge - a Samsung új csodafegyverei

A Mobile World Congressen a koreai vállalat megmutatta, hogy nagyon tud, ha nagyon akar - a kérdés az, hogy a váltás nem túl késői-e.

Amíg 2013 egyértelműen a Samsung éve volt (volt időszak, amikor a vállalat több Galaxy S4-et adott el, mint amennyi iPhone fogyott), 2014 annyira rosszul sikerült számára, hogy nemcsak egyszerűen elolvadt a hatalmas piaci fölénye, hanem egyes becslések szerint visszaesett a második helyre: ismét loholhat az Apple nyomában.
A Mobile World Congressen vártuk, hogy bemutatkozik egy vagy két új csúcstelefon, amely ennek a harcnak a legfőbb eszköze lesz, és nem is kellett csalódnunk, hiszen a koreai gyártó bemutatta a Galaxy S6-ot és az S6 Edge-t. A mobilok szinte minden eddigi hagyománnyal szakítottak, a Samsung végre a csúcskategóriában is elkezdte alkalmazni az igényes anyagokat, így a műanyag helyett fém és üveg jellemzi a telefonokat. Sajnos nem kerülhetjük el az összehasonlítást: az S6 nagyon hajaz az iPhone 6 Plusra, de ez legyen az Apple és a Samsung gondja, mivel a készülékek tényleg nagyon jól néznek ki. Az S6 Edge különlegessége a mindkét oldalra lehajló kijelző, amely azonban kevés funkciót nyújt; messze nem lehet annyi dologra használni, mint a Note Edge-ben lévő panelt.
Forrás: chip